Firmy se představí na veletrhu pracovních příležitostí pro pardubické vysokoškoláky

11.03.2014 | , Univerzita Pardubice
STUDENT


Třináctý ročník veletrhu pracovních příležitostí s názvem KONTAKT 2014 připravila Univerzita Pardubice pro absolventské ročníky a všechny studenty univerzity, kteří se zajímají o možnosti svého budoucího profesního působení.

Veletrh KONTAKT se uskuteční ve středu 12. března v univerzitní aule v kampusu v Polabinách mezi 9:00 a 15:00 hodinou.

Na jednom místě mají návštěvníci veletrhu KONTAKT 2014 možnost absolvovat individuální setkání se zástupci 32 společností působících v různých oblastech hospodářství. Studenti se mohou v osobních konzultacích s personálními manažery firem zeptat na podrobné pracovní podmínky i samotný průběh přijímacího řízení, nabídnout personalistům svůj životopis. Studenti nižších ročníků se mohou zeptat na odborné praxe a stáže nebo si domluvit téma diplomové práce. V průběhu dne mohou návštěvníci shlédnout firemní prezentace, konzultovat podobu svého životopisu s odborníky, zúčastnit se workshopu zaměřeného na vytváření marketingové strategie a zavádění nových produktů ve firmě, zapojit se do různých soutěží o ceny, které si firmy pro studenty připravily nebo navštívit přednášku na téma „Jak nastartovat kariéru dobrým směrem?“, kterou přednesou manažeři jedné ze zúčastněných firem.

Ivana Veselá z Informačního a poradenského centra Fakulty ekonomicko-správní za pořadatele akce dodává: „Veletrh KONTAKT přináší již několik let oboustranný užitek, a to jak budoucím absolventům, tak zúčastněným firmám. Vysokoškoláci se mohou lépe zorientovat, kde a za jakých podmínek mohou zahájit svoji profesní kariéru a firmy mohou získat zaměstnance čerstvé, plné elánu a nápadů a navíc nezatížené zlozvyky z jiných společností.

Pro všechny návštěvníky akce je rovněž připraven katalog, který je souhrnem základních informací o zúčastněných společnostech a mohl by studentům napomoci při jejich rozhodování o volbě budoucího povolání.

Štítky:

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT