Práce na uzavření půlky D1 na Benešovsku začnou až v pondělí

27.03.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Psáře (Benešovsko) 27. března (ČTK) - Přípravné práce na uzavření poloviny dálnice D1, které měly podle původních předpokladů začít v pátek také v úseku mezi Šternovem a Psáři, začnou až v pondělí v poledne. ČTK to dnes řekl Ivan Čásenský, jenž má v úseku stavby technický dozor. Řadu potřebných prací podle něj stihli pracovníci stavební firmy udělat v předstihu během března. Provoz v úseku bude podle Čásenského pokračovat ve stejném režimu jako dosud až do nedělního rána.

V neděli od 08:00 začne demontáž betonových svodidel u zbouraných opěr nadjezdu a dělníci také dokončí vodorovné značení. "Práce potrvají do 12:00. Bude to představovat minimální omezení, kterého si možná řidiči ani nepovšimnou," řekl Čásenský. Poté bude pokračovat běžný provoz ve dvou jízdních pruzích, aby se v nedělní dopravní špičce zabránilo tvorbě kolon.

V pondělí ve 12:00 by měla být doprava svedena do jednoho pruhu a začne stavba betonových svodidel od 49. kilometru od Psářů směrem na Prahu. Dělníci pak začnou stejně jako v dalších dvou úsecích mezi Loktem a Hořicemi a mezi Jihlavou a Větrným Jeníkovem na polovině dálnice odstraňovat původní vozovku a nahrazovat ji novým povrchem. Zcela bude proto uzavřen jízdní pás ve směru na Brno a provoz se přesune do druhé poloviny dálnice, kde se bude jezdit ve dvou zúžených pruzích v obou směrech. Levý pruh bude široký 2,5 metru a pravý 3,15 metru, uvedlo už dříve ŘSD.

Kvůli bezpečnosti provozu bude v zúžených částech dálnice platit režim střídavé jízdy, který má zamezit souběžné jízdě vozidel v obou pruzích. Řidiči budou v těchto úsecích moci používat oba pruhy, ale vždy jen tak, aby nejela dvě vozidla vedle sebe. Na bezpečnostní opatření mají řidiče upozornit nové dopravní značky upozorňující na střídavou jízdu, které se používají například v sousedním Německu.

bjr jpt

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK