Z Opavy do Jakartovic přestanou od pondělí 7. dubna jezdit vlaky

01.04.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. dubna (ČTK) - Mezi Opavou a Jakartovicemi přestanou od 7. dubna jezdit osobní vlaky. Provoz celkem osmi párů osobních vlaků ve všední den na 21 kilometrů dlouhé trati přestal dotovat Moravskoslezský kraj. ČTK to dnes řekl mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Pavel Tesař s tím, že to vyplývá z mimořádné změny jízdního řádu. Dále například mezi Prahou a Ostravskem bude omezen provoz večerních spojů Leo Expressu a naopak přibude vlaků SC Pendolino.

Večerní spoj Leo Expressu, který jezdí v noci z pátku na sobotu a ze soboty na neděli, nově nepojede o svátcích 1. a 8. května a rovněž 13. prosince. O čtvrteční takt se naopak rozšíří odpolední spoj pendolino s odjezdem v 16:36 z Prahy, který dosud jezdil pouze v pátek a v neděli. V pátek nově pojede spoj v opačném směru s odjezdem v 4:11 z Bohumína. Změny se týkají celého roku s výjimkou letních školních prázdnin, uvedla SŽDC.

Omezení vlaků čeká od pondělí dále trať mezi Miloticemi nad Opavou a Vrbnem pod Pradědem. První ranní spoje, které v obou směrech dosud jezdily každý pracovní den, nově pojedou pouze v pondělí.

Tři páry osobních vlaků se vrátí na trať mezi Čistou a Karlovicemi u Rakovníka. Trať z Rakovníka do Karlovic se loni v prosinci zkrátila na úsek z Rakovníka do Čisté. Na základě dosavadního zkušebního provozu se ale část spojů vrátí na celou původní délku trasy, uvedl Tesař s tím, že odjezdová doba některých spojů se mírně posune.

Změny v odjezdech části spojů kvůli lepší návaznosti na přestupy čeká od příštího týdne několik tratí.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK