Nezaměstnanost v Praze se druhý měsíc za sebou nezměnila

08.04.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. dubna (ČTK) - Nezaměstnanost v Praze v březnu stagnovala druhý měsíc za sebou na 5,4 procenta. Bez práce bylo 46.768 lidí, proti únoru jich tak bylo zhruba o 130 méně. Ubylo ale i volných pracovních míst. Vyplynulo to z údajů, které dnes zveřejnil Úřad práce ČR. Podle něj úřady evidovaly v metropoli ke konci března 6385 volných míst, v únoru jich bylo o 300 více.

Mezi Pražany hledajícími si práci bylo v třetím měsíci 45.588 lidí ve věku 15 až 64 let, kteří mohli okamžitě nastoupit do zaměstnání. Na jedno místo v hlavním městě tak připadlo přibližně sedm uchazečů. Celorepublikový průměr je 14,9 uchazeče. Nejvíce lidí bez práce se uchází o jednu volnou pozici na Bruntálsku, a to 62. Naopak nejméně, čtyři, na Nymbursku.

V porovnání s ostatními kraji Česka je pražská nezaměstnanost nejnižší, z hlediska okresů je pátá nejnižší. Lepší výsledek než hlavní město mají v tomto ohledu okresy Praha-východ, Praha- západ, Mladá Boleslav a Plzeň-jih.

Celorepubliková nezaměstnanost v březnu dosáhla k 8,3 procenta, zejména díky začátku sezonních prací tak od února klesla o 0,3 procentního bodu. Úřady evidovaly celkem 608.315 nezaměstnaných.

ktp mal

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK