Dolar oslabuje k euru, reaguje na pokles akciových trhů v USA

23.04.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 23. dubna (ČTK) - Americký dolar dnes na devizových trzích oslabuje k euru i k japonskému jenu. Americká měna tak reaguje na dnešní pokles akciových trhů ve Spojených státech a na pokles výnosů amerických státních dluhopisů. Naopak jen málo jej podle agentury Reuters ovlivnila zpráva, podle které aktivita v amerických továrnách zpomalila méně, než se čekalo.

Euro k dolaru kolem 17:40 SELČ posilovalo o 0,1 procenta na 1,3816 USD. Dolar k jenu vykazoval pokles o 0,4 procenta na 102,24 JPY. Hodnota dolaru ke koši hlavních měn klesla o 0,1 procenta a přechodně se dostala na týdenní minimum, napsal Reuters.

Předběžné údaje společnosti Markit dnes ukázaly, že zpracovatelský sektor v USA v dubnu pokračoval v růstu, i když poněkud pomalejším tempem, než očekávali analytici v průzkumu Reuters. Růst produkce továren ale stoupl nejrychleji za tři roky.

V eurozóně naopak podnikatelská aktivita v průmyslu i ve službách podle Markit tento měsíc rostla nejrychlejším tempem za téměř tři roky. Jednotnou evropskou měnu ale dál paralyzuje nízká inflace a investoři se obávají možného dalšího uvolňování měnové politiky Evropské centrální banky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK