Manažerem roku 2013 generální ředitel Farmetu Karel Žďárský

24.04.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. dubna (ČTK) - Manažerem roku 2013 se dnes stal generální ředitel společnosti Farmet Karel Žďárský, manažerkou roku generální ředitelka společnosti Siko koupelny Jaroslava Valová. Vítěze ankety 21. ročníku soutěže, kterou pořádá Česká manažerská asociace, vybrala komise ze 72 finalistů.

Titulem vynikající manažer střední firmy byl oceněn také Žďárský. Vynikajícím manažerem malé firmy je René Kocourek ze společnosti Wolf systém. Titul Mladý manažerský talent získal Aleš Gothard z Metrostavu. Do Síně slávy byl uveden generální ředitel Svazu průmyslu a dopravy Zdeněk Liška.

"Jak v případě letošního manažera roku, tak manažerky roku jsme nemohli přehlédnout výrazný růst obou těchto firem s národním kapitálem, které mají před sebou úspěšnou perspektivu. Jejich hlavní manažeři jsou inkubátorem nápadů a inovací," uvedl prezident Svazu průmyslu a současně předseda Národní komise soutěže Manažer roku Jaroslav Hanák.

Pomyslné žezlo předal novému manažerovi roku jeho loňský držitel, generální ředitel Vítkovice Holding Jan Světlík. "Před dvaceti lety jsme spolupracovali a tato firma skromně začínala v zemědělské technice a exportem do Polska. Za uplynulou dobu dosáhla tato česká firma úspěchu díky svému úsilí, poctivé strojařině a moderním technologiím," poznamenal.

Projekt Manažer roku vyhlašují Svaz průmyslu a dopravy ČR, Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR a Česká manažerská asociace. Jeho hlavním cílem je ocenit vynikající manažerské osobnosti jako příklad pro ostatní. Za dobu existence soutěže do finále postoupilo 1270 manažerů a manažerek. Byli mezi nimi například Lubomír Stoklásek z Agrostroje Pelhřimov, Eva Syková z Akademie věd ČR, Senta Čermáková z Hewlett Packard, Zbyněk Frolík z Linetu, Jan Mühlfeit z Microsoftu či Štěpán Popovič z Glaverbel Czech.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK