Transformovaný fond AXA připíše výnos 2,29 pct, více než loni

12.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. května (ČTK) - Transformovaný fond AXA penzijní společnosti celý loňský zisk 528 milionů Kč představující zhodnocení 2,29 procenta připíše klientům na jejich účty. Společnost o tom dnes informovala ČTK. O rok dříve fond připsal výnos 1,23 procenta.

"Cílem původního penzijního připojištění je zajistit dlouhodobou ochranu vložených peněz před inflací. Náš transformovaný fond inflaci loni překonal o 0,9 procentního bodu, což je v současnosti nejlepší výsledek na trhu," uvedl mluvčí finanční skupiny AXA Karel Žyla.

Například transformovaný fond Penzijní společnosti České pojišťovny připsal klientům za rok 2013 zhodnocení 2,1 procenta, fond ČSOB Stabilita 1,7 procenta, fond Conseq 2,17 procenta.

AXA penzijní společnost je dlouhodobě jedním z lídrů třetího pilíře důchodového systému. S tržním podílem téměř 12 procent je třetí největší penzijní společností podle objemu peněz evidovaných ve prospěch klientů. Celkově si u AXA spoří na penzi 417.000 klientů. Z toho více než čtvrtina má uzavřenou smlouvu, kde je sjednán příspěvek zaměstnavatele.

AXA v Česku působí prostřednictvím penzijní společnosti, pojišťovny a investiční společnosti. Skupina AXA je celosvětovým lídrem v oblasti finančního zabezpečení.

Penzijní připojištění se státním příspěvkem, takzvaný třetí pilíř, mělo na konci roku 4,87 milionu lidí. Nové smlouvy o penzijním připojištění bylo možné uzavírat do 30. listopadu 2012. Od ledna 2013 lze uzavírat jen smlouvy o doplňkovém penzijním spoření. To mimo jiné nenabízí výsluhovou penzi.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK