Ve funkci předsedy AKAT střídá Josefa Beneše Jan D. Kabelka

22.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. května (ČTK) - Ve funkci předsedy Asociace pro kapitálový trh (AKAT) končí po více než osmi letech Josef Beneš z Raiffeisenbank. Novým předsedou asociace byl zvolen Jan D. Kabelka z ING Investment Management. Do funkce místopředsedy asociace byl opětovně zvolen Jan Vedral z Conseg Investment Management. AKAT o tom informovala ČTK.

Za členy asociace byli na valné hromadě přijati jednotliví členové České asociace obchodníků s cennými papíry (ČAOCP) a Garanční fond obchodníků s cennými papíry, čímž se AKAT stává jedinou asociací zastřešující celou oblast kapitálového trhu. Obchodníci s cennými papíry získávají v rámci asociace zastřešující platformu pro rozvoj kapitálového trhu a samoregulačních aktivit.

"Jsme přesvědčeni o tom, že vzhledem k velikosti českého kapitálového trhu je jedna společná profesní asociace nejlepší variantou. Pod střechou AKAT jsou obchodníci s cennými papíry připraveni se ve své oblasti dále podílet na rozvoji našeho kapitálového trhu," uvedl člen prezidia ČAOCP Libor Winkler.

Valná hromada asociace přijala za řádné členy společnosti BH Securities, Colosseum, Cyrrus, PPF Banka, Raiffeisen investiční společnost, RSJ a za přidruženého člena společnost Garanční fond obchodníků s cennými papíry.

AKAT tak sdružuje celkem 77 členských společností, z toho je 46 řádných členů, 31 přidružených a je jednou z největších asociací na finančním trhu v České republice.

fd mal

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK