SZIF vypíše v závěru roku největší veřejnou zakázku v historii

27.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. května (ČTK) - Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) vypíše v posledním čtvrtletí letošního roku největší veřejnou zakázku ve své historii. Tříletý tendr na kompletní provoz a rozvoj informačního systému fondu má stát 750 milionů korun bez DPH. ČTK dnes informaci potvrdila mluvčí fondu Vladimíra Nováková. Informační systém je potřeba pro administraci zemědělských dotací. Prostřednictvím SZIF ročně protéká více než 30 miliard korun ve formě dotací z Evropské unie a státního rozpočtu.

"Z veřejné zakázky na zajištění kompletního provozu a rozvoje informačního systému vzejde smluvní vztah od 1.ledna 2016, kdy předpokládaná doba trvání je zhruba tři roky," uvedla Nováková s tím, že je možné prodloužení doby trvání zakázky. Zároveň ČTK potvrdila, že se bude jednat o nejdražší veřejnou zakázku za dobu fungování fondu, tedy od roku 2000.

Protože se jedná o zakázku figurující na seznamu významných zakázek, s nímž byla minulý týden seznámena vláda, bude tendr před jeho uveřejněním kabinet schvalovat.

"V současné době nám IT služby zajišťuje společnost SAP ČR, v roce 2013 se v rámci kontraktu jednalo o částku celkem 341,8 milionu korun bez DPH," doplnila Nováková. Součástí budoucího tendru by měly být i služby provozu infrastruktury, které v roce 2013 stály 49 milionů korun a pro letošní rok mají vyjít na zhruba 27 milionů Kč. Fond má na jejich realizaci smlouvu do konce roku se společností Telefónica Czech Republic.

V resortu ministerstva zemědělství (MZe) mají být letos vypsány ještě dvě další velké veřejné zakázky. Celková hodnota všech tří zakázek má být 3,7 miliardy korun bez DPH. Z hlediska vynaložených financí má být největší tendr Lesů České republiky na lesní práce a těžbu dřeva od roku 2015 za 2,22 miliardy korun bez DPH. V letošním roce by měla být Povodím Odry zadaná také rekonstrukce vodního díla Šance. Vybudování nového bezpečnostního přelivu na pravém břehu, zvýšení koruny hráze a další práce s tím spojené mají podle odhadu stát 735 milionů korun bez daně. Rekonstrukce by se měla uskutečnit od dubna příštího roku do července 2018.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK