AXA dává příležitost mladým stážistům

04.06.2014 | , AXA
STUDENT


Skupina AXA se v roce 2013 zapojila do projektu Stáže pro mladé, který je realizován Fondem dalšího vzdělávání Ministerstva práce a sociálních věcí. V rámci projektu AXA poskytla placenou stáž patnácti studentům třetích a pátých ročníků VŠ. Úspěšným studentům byla po absolvování stáže nabídnuta další spolupráce nebo pracovní příležitost.

Studenti byli přiřazeni do dvou pozic - referent/ka obchodu a asistent/ka obchodu dle kritérií Fondu dalšího vzdělávání. Stážisté pracovali v pražské centrále i na regionálních ředitelstvích skupiny AXA po celé České republice. V rámci placené stáže si zde každý z nich odpracoval 300 hodin.

Projekt byl velmi úspěšný díky výjimečné spolupráci velké skupiny lidí, kteří se na něm podíleli. Velice si ceníme aktivního nasazení a podpory mentorek, přístupu stážistů, zapojení regionálních ředitelů a pracovníků na regionech, ale i spolupráce interních trenérů. Bez nich by celý projekt tak dobrých výsledků nedosáhl,“ uvedl Michael Pupala, ředitel interní distribuční sítě a člen představenstva finanční skupiny AXA v ČR/SR.

Mentory v rámci projektu se stali zaměstnanci AXA, kteří prošli speciálním školením. Ti stážistům předávali své cenné zkušenosti a poznatky z praxe. Navíc se zúčastnili vzdělávacího soustředění pro zvýšení soft-skills technik. Mentoři si také v průběhu projektu vytvořili vlastní komunikační síť, díky které si průběžně vyměňovali postřehy, jak nejlépe se stážisty pracovat.

Studenti pak během praxe měli možnost získat informace z produktového oddělení, controllingu, personálního oddělení a dalších. Také v pravidelných intervalech komunikovali se svým nadřízeným a probírali svoji pracovní náplň, výstupy i nabyté dojmy. Stážisté také absolvovali odborná školení zaměřená např. na prezentační dovednosti nebo finanční chod společnosti.

V AXA jsem měla relativně široký pracovní záběr, od přípravy materiálů pro nadřízeného, analýzy produktů konkurence, reporting až po koordinaci porad. Získané zkušenosti jsem už mnohokrát využila i ve škole, protože mým studijním oborem je Bankovnictví a pojišťovnictví,“ doplnila Lenka, absolventka stáže.

Po absolvování stáže byla vybraným úspěšným stážistům nabídnuta další možnost spolupráce nebo přímo zaměstnání na plný pracovní poměr. V druhé polovině letošního roku pak bude zahájena druhá vlna stáží, během níž zaměstnanci AXA ve svých řadách přivítají další studenty.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: STUDENT