D3 byla po noční uzavírce zprovozněna, zavře se ještě jednou

16.07.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tábor 16. července (ČTK) - Dálnice D3 byla po noční úplné uzavírce kvůli instalaci železničního mostu kolem 06:00 opět otevřena v obou směrech. ČTK to oznámilo Ředitelství silnic a dálnic. D3 byla od 63. do 70. kilometru uzavřena i v noci z pondělí na úterý a poslední uzavírka čeká řidiče dnes v noci. Jedná se o první úplnou uzavírku D3. Z různých důvodů byl zatím vždy provoz na této dálnici jen omezen.

Práce na mostě se znovu podařilo stihnout dříve, než stavitelé předpokládali. Podle původního odhadu měla být dálnice průjezdná až kolem 08:00. Při první uzavírce z pondělí na úterý však byly práce hotovy dokonce ještě rychleji než dnes, auta mohla projíždět po D3 bez omezení už od 03:00. "Vždy je naplánován harmonogram prací a je k němu přidána určitá rezerva. V noci z pondělí na úterý všechno probíhalo bez problémů, proto mohl být provoz na dálnici obnovený dříve," řekl v úterý ČTK mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marek Illiaš.

Budovaný železniční most bude dlouhý 124 metrů a nad dálnicí povede ve výšce 7,5 metru. Stavba je součástí modernizace tratě v úseku Tábor - Sudoměřice u Tábora. Po budovaném IV. tranzitním železničním koridoru mají v budoucnosti vlaky jezdit rychlostí až 160 kilometrů za hodinu. Cestující se tak dostanou z Prahy do Českých Budějovic za 92 minut.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK