Fortuna dokončila koupi provozovatele terminálů Intralot Czech

16.07.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. července (ČTK) - Sázková společnost Fortuna Entertainment Group dokončila koupi provozovatele loterijních terminálů Intralot Czech, informoval dnes mluvčí společnosti Petr Šrain. Cenu transakce firmy nezveřejnily, koupi Fortuna financovala úvěrem od České spořitelny.

Intralot Czech vlastní 2500 loterijních terminálů na provoz číselných her a okamžitých loterií Fortuny. Vlastníkem této společnosti s hodnotou aktiv přesahující sto milionů korun se k 1. červenci letošního roku stala dceřiná společnost skupiny Fortuna Game provozující v České republice kurzové sázky.

"Akvizice české pobočky Intralotu byla nedílnou součástí našich restrukturalizačních kroků v loterijním projektu. V krátkém čase nám výrazně napomůže k rychlejšímu růstu zisku a celkově pružnějšímu rozvoji loterijních produktů," prohlásil generální ředitel skupiny Fortuna Entertainment Group Radim Haluza.

Fortuna bude podle něj s mateřskou společností Intralot i nadále spolupracovat, zejména v oblasti softwaru a vývoji aplikací pro samotné loterijní terminály.

Fortuna Entertainment Group je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek. S akciemi firmy se obchoduje na pražské a varšavské burze, majoritním vlastníkem je finanční skupina Penta. Loni Fortuna hospodařila s čistým ziskem 15,6 milionu eur (zhruba 426 milionů korun), což představuje meziroční nárůst o 26,4 procenta. Celková výše přijatých sázek loni meziročně vzrostla o 21,2 procenta na 567,2 milionu eur (15,5 miliardy korun).

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK