Čtvrtletní zisk Morgan Stanley vzrostl na více než dvojnásobek

17.07.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 17. července (ČTK) - Zisk americké banky Morgan Stanley vzrostl ve druhém čtvrtletí na více než dvojnásobek výsledku stejného období loňského roku. Přispěl k tomu silný růst příjmů z aktivit v investičním bankovnictví a správě majetku, který s velkou převahou nahradil propad výnosů z obchodování s dluhopisy, sdělila dnes banka.

Čistý zisk se zvýšil na 1,86 miliardy dolarů (37,7 miliardy Kč) z 803 milionů USD před rokem. Zisk na akcii stoupl na 94 centů z loňských 41 centů a o 39 centů překonal průměrný odhad analytiků v anketě agentury Reuters.

Akcie Morgan Stanley po zprávě před oficiálním zahájením obchodování v New Yorku vykazovaly nárůst o zhruba 2,6 procenta.

Čisté výnosy meziročně vzrostly o jedno procento na 8,6 miliardy dolarů. Příjmy divize obchodování s dluhopisy, měnami a komoditami klesly o 17 procent, neboť stagnace cen odrazovala od obchodování. Podobným tempem se snížily příjmy z tohoto obchodování v posledním čtvrtletí i bankám Goldman Sachs, JPMorgan Chase & Co a Citigroup.

Morgan Stanley, která je letos druhou největší poradenskou bankou při firemních fúzích a akvizicích, měla prospěch z výrazně zvýšené aktivity na tomto poli. Příjmy z tohoto poradenství jí vzrostly o 26 procent. Výnosy z upisování akcií vyskočily o 50 procent a z úpisu dluhopisů vzrostly o 26 procent. Příjmy divize správy majetku posílily o pět procent na 3,72 miliardy USD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK