Generálním ředitelem Economie bude od září Roman Latuske z Mafry

24.07.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. července (ČTK) - Generálním ředitelem a členem představenstva společnosti Economia, vydávající Hospodářské noviny a další zpravodajské a ekonomické tituly, bude od září Roman Latuske (40). Dosud působil v představenstvu mediální skupiny Mafra, odkud odejde ke konci července. Jmenováním nového šéfa Economia završí roční transformaci, jejíž součástí byla i fúze se společností Centrum Holdings. O změnách dnes obě vydavatelství informovala v tiskové zprávě.

"Jsem rád, že manažerský tým je s příchodem nového generálního ředitele kompletní a že se může naplno soustředit na rozvoj našeho podnikání v duchu přijaté strategie moderního vydavatelského domu v digitální informační éře," uvedl Kamil Čermák, který vydavatelství přechodně řídil po loňské rezignaci německého manažera André Warneckeho. Čermák bude nadále členem představenstva Economie.

Latuske má za sebou šestnáctileté působení ve skupině Mafra, naposledy jako člen představenstva, odpovědný za divizi Mafra Digital a obchod printových titulů. V novém působišti chce navázat na změny, které provedl dosavadní managment. Zaměřit se chce zejména na rozvoj produktů a oblast prodeje a marketingu. "Economia je trojka českého internetu a lídr v oblasti ekonomického a odborného tisku. To jsou výborné předpoklady pro sestavení a naplnění střednědobé strategie společnosti," uvedl Latuske. K dalším úkolům kromě pokračování procesu společného řízení titulů patří i konsolidace obchodní politiky a sjednocování přístupu k zákazníkům.

Latuske studoval bankovnictví ve Wiesbadenu, svou kariéru zahájil v oboru financování nemovitostí u německé DePfa-Bank a následně u Hypo-Bank Praha. Od roku 1998 nepřetržitě působí v mediálním odvětví, a to v různých pozicích v rámci vydavatelského koncernu Mafra.

Příchod do Economie tak současně vyvolal sérii personálních změn i v samotné Mafře, kde řízení Mafra Digital převezme dosavadní ředitel obsahu on-linové divize Michal Hanák, který se zároveň stane novým členem představenstva. Šéfredaktorem iDnes.cz místo Hanáka bude Ondřej Tolar. Obchodní úsek tištěných titulů bude řídit přímo předseda představenstva Štěpán Košík.

Economia je významným vydavatelem ekonomického a odborného tisku, působí rovněž na poli on-line médií a digitalizace mediálního obsahu. Vedle Hospodářských novin vydává týdeníky Ekonom a Respekt, provozuje zpravodajský server iHNed.cz a několik odborných titulů. Jako součást Centrum Holdings získala on-line tituly Aktuálně.cz a Deník Insider. Majitelem skupiny je Zdeněk Bakala.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK