Americké akcie díky ekonomice a výsledkům mírně rostou

24.07.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 24. července (ČTK) - Americké akciové trhy v první polovině dnešního obchodování mírně rostly a jejich širší index stoupá třetí den na nové rekordy. Wall Street podpořily příznivé údaje z amerického trhu práce a firemní zprávy v čele se čtvrtletními výsledky největší internetové sociální sítě Facebook.

V poledne místního času (18:00 SELČ) Dow Jonesův index získával 0,1 procenta a pohyboval se kolem 17.100 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 byl s přírůstkem 0,2 procenta na 1990 bodech a během dopoledne se těsně přiblížil hranici 2000 bodů. Index technologického trhu Nasdaq posílil rovněž o 0,2 procenta na 4482 bodů.

Trh zpočátku podpořily údaje o poklesu počtu nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti na minimum od února 2006. Růst ale zastavila zpráva o propadu prodeje nových rodinných domů. Objevily se také obavy z toho, že příliš výrazné zlepšování trhu práce by mohlo vést k rychlejší normalizaci nynější krajně uvolněné měnové politiky, řekl agentuře Reuters Peter Kenny z newyorské firmy Clearpool Group.

Akcie Facebooku díky výraznému vzestupu zisku a tržeb za druhé čtvrtletí rostly o téměř šest procent. Výsledky podpořily i akcie automobilky Ford, akcie konkurenta General Motors ale kvůli poklesu zisku oslabily o čtyři procenta.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK