Ceny amerických akcií se dopoledne příliš nezměnily

29.07.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 29. července (ČTK) - Americké akcie zahájily dnešní obchodování nárůstem, později však o většinu svých zisků přišly. Podle agentury AP nyní obchodníci čekají na klíčové údaje o hospodářském vývoji ve Spojených státech a Číně.

Dow Jonesův index, který zahrnuje 30 předních podniků v USA, vykazoval kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) pokles o méně než jeden bod na zhruba 16.982 bodů. Širší index S&P 500 ztrácel 0,1 procenta a pohyboval se kolem 1977 bodů, zatímco index technologického trhu Nasdaq Composite stoupl o 0,2 procenta na 4453 bodů.

"Trh se dnes zdá být poněkud zamrzlý, protože ho během příštích 72 hodin čekají některé skutečně závažné zprávy," uvedl analytik Jim Paulsen ze společnosti Wells Capital Management.

Akcie telekomunikačních společností nicméně posilovaly po zprávě o tom, že telekomunikační firma Windstream Holdings hodlá převést část svých aktiv do fondu, který neplatí daň z příjmu.

Americké ministerstvo obchodu ve středu zveřejní první odhad vývoje hrubého domácího produktu Spojených států za druhé čtvrtletí. V pátek ministerstvo práce vydá zprávu o červencovém vývoji trhu práce.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK