Nezaměstnanost v Jihočeském kraji v červenci klesla na 5,9 pct

08.08.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


České Budějovice 8. srpna (ČTK) - Na jihu Čech bylo v červenci bez práce 26.438 lidí, o 244 méně než v předchozím měsíci. Ve věkové skupině 15 až 64 let mohlo ihned nastoupit do práce 25.325 uchazečů. Nezaměstnanost v Jihočeském kraji tak v červenci meziměsíčně klesla o desetinu procentního bodu na 5,9 procenta. ČTK to dnes řekl analytik českobudějovického úřadu práce Jiří Beran.

"Ke konci července evidovaly úřady práce v Jihočeském kraji celkem 25.325 takzvaně dosažitelných uchazečů o zaměstnání, což bylo o 216 osob méně než v předchozím měsíci. Nově se přišlo na úřady práce zaevidovat 3234 uchazečů. Naproti tomu bylo vyřazeno z evidencí 3478 uchazečů o práci, přičemž více než 2100 z nich našlo zaměstnání.

Z pohledu meziročního srovnání Jihočeský kraj evidoval v červenci podíl nezaměstnaných nižší o dvě desetiny procentního bodu. Jihočeský kraj opět obsadil třetí místo co do nejnižšího podílu nezaměstnaných, a to po Praze a Plzeňském kraji.

O desetinu procentního bodu vzrostl počet nezaměstnaných v okrese Tábor, ve dvou okresech - Českobudějovickém a Strakonickém, se neměnil, a ve zbývajících čtyřech okresech podíl nezaměstnaných klesl. Nejvýrazněji na Českokrumlovsku a Písecku - shodně o tři desetiny procentního bodu.

Ke konci července na jihu Čech vzrostl oproti červnu počet evidovaných volných míst na 3901, na jedno připadalo sedm uchazečů. "V meziročním porovnání jsme letos evidovali o více než 1500 volných míst více," uvedl Beran.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK