ČT si vymění s čínskou CCTV pořady, do Číny pošle cestopisy z ČR

27.08.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. srpna (ČTK) - Česká televize (ČT) si v rámci nově navázané spolupráce s největší čínskou státní televizí China Central Television (CCTV) navzájem vymění pořady. Do Číny pošle hlavně cestopisy z různých koutů ČR, aby zemi představila čínskému publiku. ČTK informaci ministerstva pro místní rozvoj (MMR) potvrdila mluvčí ČT Alžběta Plívová.

"Česká televize a čínská televize CCTV již vyjednaly výměnu pořadů, na základě které budou uváděny české filmy a seriály v Čínské lidové republice," řekla ČTK mluvčí MMR Radka Burketová.

Mluvčí ČT Plívová upřesnila, které české pořady čínskému publiku představí. "Česká televize nabízí poznávací a cestopisné pořady, jako jsou například Národní klenoty," poznamenala Plívová s tím, že cílem je podpořit znalosti o České republice a vyvolat zájem o ni u čínských diváků.

Které čínské pořady naopak odvysílá ve svém programu Česká televize, zatím jasné není. "U memorand jde obecně primárně o výměnu pořadů, které odpovídají potřebám vysílacího rámce České televize. V tomto případě ještě nebyly konkrétní tituly stanoveny," doplnila mluvčí ČT.

Současná dojednávaná výměna pořadů není jedinou propagací Česka v nejlidnatější zemi světa. Agentura CzechTurism připravila speciální televizní spoty vysílané od června do září, které mají Českou republiku představit jako zemi s bohatým kulturním dědictvím. Zahraniční zastoupení agentury se zaměřuje také na spolupráci s čínskými on-line i tištěnými médii, jako jsou například cestovní portály, turistické life-stylové magazíny a deníky.

"Veškeré propagační aktivity nesou hlavní komunikační sdělení, že Česká republika je zemí unikátních příběhů, zemí, kde turisté mohou prožít svůj vlastní úžasný příběh," prohlásila mluvčí MMR Burketová, podle níž je propagace v Číně zaměřena na bonitní klientelu, zejména mladé cestovatele (20 - 35 let) a aktivní uživatele internetu takzvané "netizens" a "trendsetters".

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK