Z rady ČTÚ odešel po roce Ondřej Filip

04.09.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. září (ČTK) - Z pětičlenné rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) po roce odešel výkonný ředitel CZ.NIC Ondřej Filip. Jeho nástupce navrhne vládě ministerstvo průmyslu a obchodu. ČTK to dnes řekl mluvčí ČTÚ Martin Drtina. Důvody Filipova odchodu Drtina neuvedl.

Filip, který zůstává výkonným ředitelem správce národní domény CZ.NIC, se dál bude věnovat digitální agendě. "Vzhledem k tomu, že i na evropské úrovni se nyní intenzivně řeší otázka síťové neutrality, chci se zaměřit na tuto problematiku, která je mi blízká," uvedl. Členem rady byl Filip od července 2013. Tehdy nahradil Janu Fürstovou, které před tím vypršel pětiletý mandát.

V radě ČTÚ jsou v současnosti vedle předsedy Jaromíra Nováka bývalý předseda antimonopolního úřadu Josef Bednář, bývalý novinář Ondřej Malý a její expředseda Pavel Dvořák.

ČTÚ dohlíží nad tuzemským telekomunikačním a poštovním trhem. Mimo jiné rozhoduje o cenové regulaci a přiděluje radiové kmitočty. Loni v aukci prodal frekvence pro rychlé mobilní sítě LTE za 8,5 miliardy Kč.

ČTÚ byl v minulosti kritizován například kvůli vysokým cenám na mobilním trhu a pomalému rozšiřování sítí 3G.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK