Akcie v USA mírně klesají, vliv mají ceny energií a Fed

11.09.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 11. září (ČTK) - Americké akcie v polovině dnešního obchodování mírně klesají. Trh ovlivnily mimo jiné klesající ceny energií. Obchodníci před blížícím se zasedáním měnového výboru americké centrální banky (Fed) také spekulují, kdy FED zvýší úrokové sazby.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) ztrácel 0,2 procenta na zhruba 17.033 bodů. Širší index S&P 500 oslaboval o 0,2 procenta na 1992 bodů. Index technologického trhu Nasdaq vykazoval pokles o 0,3 procenta na přibližně 4575 bodů.

Mezi akcie s nejhoršími výsledky dopoledne patřily akcie energetických firem. Cena americké lehké ropy WTI se v průběhu dne propadla až na nejnižší úroveň od loňského května. Později v průběhu obchodování ale ztráty smazala.

Obchodníci také čekají na nadcházející zasedání měnového výboru Fedu, který v současnosti omezuje svůj program stimulačních opatření. Investoři budou očekávat, že banka přijde s novým sdělením o vyhlídkách ekonomiky a o tom, kdy by mohla začít zvyšovat úrokové sazby. Dvoudenní zasedání měnového výboru Fedu končí příští týden ve středu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK