Sazka se chce připojit k loterii Eurojackpot, čeká na povolení

12.09.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. září (ČTK) - Sazka se chce spolu s firmami ze Slovenska a Maďarska od října připojit k evropské loterii Eurojackpot s miliardovými výhrami. ČTK to dnes řekl mluvčí Sazky Václav Friedmann s tím, že společnost stále nemá, na rozdíl od zbývajících dvou zemí, povolení ministerstva financí. Vstup do Eurojackpotu ke 4. říjnu dnes oficiálně oznámil slovenský Tipos, ke stejnému datu by se chtěla připojit Sazka.

"Tento termín je závazný pro vstup ČR, Slovenska a Maďarska. Poslední dvě zmiňované země mají povolení regulátora, pouze Sazka na něj zatím čeká. Termín ministerstvu financí přitom vypršel už 2. září," uvedl Friedmann.

Ministerstvo se k termínu vydání povolení nevyjádřilo. "V současné době probíhá v této záležitosti řízení, které nebylo ukončeno. Z toho důvodu není možné sdělovat podrobnosti," uvedl mluvčí resortu Radek Ležatka.

Miliardářská loterie Eurojackpot se hraje v 17 evropských zemích, na výhry se skládají všichni sázející. "Mezi výherce je přerozdělena celkem polovina všech vkladů a právě díky vysokému celkovému počtu obyvatel v těchto státech je možno hrát až o miliardové částky," podotkl Friedmann. Výhra je v případě potřeby přepočítána podle aktuálního kurzu platného v den losování, Češi by tak podle něj obdrželi částky v korunách.

Nejvyšší výhra v Eurojackpotu zatím padla ve Finsku, v přepočtu přes 1,5 miliardy korun. Druhá a třetí byly v Německu (přes 1,2 miliardy korun). V jackpotu je vždy minimálně deset milionů eur (276,35 milionu korun), maximálně se může vyšplhat na 90 milionů eur (zhruba 2,5 miliardy korun). Při dnešním losování se například bude hrát o 60 milionů eur (1,66 miliardy korun).

Losování Eurojackpotu se koná každý pátek mezi 20:00 a 21:00 v Helsinkách a je možné sledovat ho na stránkách Eurojackpot.cz v pátek po slosování. Výsledky by měly být k dispozici i na webových stránkách Sazky, tikety si budou moct lidé zkontrolovat také v aplikaci Sazky nebo na terminálech.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK