Putin: Západní sankce vůči Rusku porušují pravidla WTO

18.09.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Moskva 18. září (ČTK) - Sankce, které západní země uvalily na Rusko kvůli jeho postupu vůči Ukrajině, jsou v rozporu s pravidly Světové obchodní organizace (WTO). Prohlásil to dnes ruský prezident Vladimir Putin. Dodal, že Rusko nechce Západ za tyto sankce trestat a hodlá proti nim bojovat zejména rozvojem domácího trhu.

\"Sankce uvalené na Rusko nepředstavují nic jiného, než opuštění základních principů WTO,\" řekl ruský prezident. \"Porušují princip rovného přístupu všech zemí na trhy se zbožím a službami,\" dodal.

Putin podle agentury ITAR-TASS řekl, že Rusko se odvetnými opatřeními nesnaží Západ trestat, ale jen sleduje své vlastní zájmy. Moskva v srpnu zakázala veškerý dovoz masa, ryb, mléka, mléčných výrobků, ovoce a zeleniny z EU, USA a z několika dalších západních zemí.

\"Myslíme především na vlastní zájmy týkající se rozvoje a ochrany našich výrobců a trhů před nepoctivou konkurencí,\" uvedl Putin. \"Naším hlavním cílem je využít jednu z hlavních konkurenčních výhod Ruska, tedy rozsáhlý domácí trh, a naplnit ho kvalitním zbožím z produkce domácích firem \" dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK