Václav Klaus bude přednášet a diskutovat na UJEP

29.09.2014 | , UJEP
STUDENT


Prof. Ing. Václav Klaus, CSc., zavítá dne 1. 10. 2014 na Univerzitu J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.

Bývalý prezident ČR Václav Klaus přijede na pozvání rektora UJEP, prof. RNDr. Reného Wokouna, CSc. Svoji návštěvu ústecké univerzity pojal ve velkém, neboť si vyčlenil čas nejen na setkání se studenty v rámci Diskusního fóra rektora UJEP, ale zároveň se sejde s vlivnými osobnostmi regionu u Kulatého stolu.

Václav Klaus se nejprve od 15:00 h setká se studenty a akademiky v Červené aule Multifunkčního informačního a vzdělávacího centra v Kampusu UJEP, kde bude v rámci moderovaného diskuzního fóra přednášet na téma

25 LET OD PÁDU KOMUNISMU U NÁS.

Následně se sejde v 17:00 h s vedením univerzity, představiteli státní správy i samosprávy, významnými podnikateli a řediteli Ústeckého kraje. V zasedací místnosti 1. patra rektorátu v Kampusu UJEP s nimi bude diskutovat u Kulatého stolu na téma

MY, EVROPA A ÚSTECKÝ REGION.

K diskusnímu fóru od 15:00 h srdečně zveme studenty, akademické pracovníky i širokou veřejnost do univerzitního kampusu.

Prof. Václav Klaus navštívil ústeckou univerzitu již dvakrát, a to v březnu 2004, kdy se setkal s našimi studenty v přeplněné aule pedagogické fakulty, a následně v roce 2007, kdy mu byl v rámci slavnostního ceremoniálu v Severočeském divadle opery a baletu v Ústí nad Labem udělen čestný doktorát honoris causa naší univerzity.

Autor článku