HB Reavis koupil v Londýně pozemek pro kancelářskou budovu

13.10.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. října (ČTK) - Developerská společnost HB Reavis miliardáře Ivana Chrenka koupila v Londýně pozemek se stavebním povolením na 12podlažní administrativní budovu. O ukončení akvizice dnes informovala společnost v tiskové zprávě, cenu nezveřejnila. Jde o druhý projekt společnosti v hlavním městě Velké Británie.

Pozemek na adrese 20 Farringdon Street v londýnském Midtownu, na kterém je nyní prázdná devítipodlažní budova o ploše 3900 metrů čtverečních, má platné územní rozhodnutí na stavbu dvanáctipodlažní budovy s plochou celkem 9300 metrů čtverečních. HB Reavis co nejdříve provede demolici nynějšího objektu, dokončení nového projektu očekává na počátku roku 2017.

První projekt na londýnském trhu, budovu 33 Central, developer představil letos na konci září. Dokončit ho plánuje ve druhé polovině roku 2016. Společnost proto v Londýně vytvořila tým, který kromě starosti o oba projekty pokračuje ve vyhledávání dalších příležitostí v centru města.

HB Reavis je aktivní také na českém trhu. Na konci září dokončila hrubou stavbu administrativního komplexu Metronom Business center, který vyrůstá nad pražskou stanicí metra Nové Butovice. Letos v červnu developer dokončil stavbu kancelářské budovy River Garden II./III. v Karlíně. Naopak první část projektu, River Garden I, na konci léta firma prodala Prvému realitnému fondu za 50 milionů eur (1,4 miliardy korun).

Mezinárodní developerská skupina HB Reavis původem ze Slovenska sídlí v Lucembursku a působí na Slovensku, v Polsku, v Maďarsku, České republice, Velké Británii a Turecku. Skupina byla založena v roce 1993. Spravuje aktiva v hodnotě 1,53 miliardy eur. Celková pronajímatelná plocha jí postavených nemovitostí přesahuje 750 tisíc metrů čtverečních. Budova Metronom, kterou nyní staví v ČR, má být největší kancelářským projektem dokončeným příští rok.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK