Kvůli stávce byly zrušeny lety Lufthansy z Prahy do Frankfurtu

21.10.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. října (ČTK) - Stávka pilotů největšího německého leteckého dopravce společnosti Lufthansa si během dneška vyžádala zrušení šesti párů letů mezi Prahou a Frankfurtem. Jde o všechny spoje této společnosti mezi oběma městy. Zrušen má být dále jeden odpolední pár spojů mezi Mnichovem a Prahou. ČTK to řekla mluvčí pražského letiště Eva Krejčí.

Cestujícím mluvčí doporučila sledovat informace na internetových stránkách dopravce a pražského letiště. Pokud cestující zjistí, že byl jejich let zrušen, je třeba kontaktovat přímo Lufthansu a s jejími zástupci řešit danou situaci, dodala mluvčí. Kromě Lufthansy létají z Prahy do Frankfurtu ČSA.

Piloti Lufthansy stávkovali už v pondělí, tehdy ale šlo pouze o spoje na krátkých a středně dlouhých trasách. Dnes se k protestům připojili piloti na dálkových linkách.

Piloti Lufthansy se bouří proti záměru společnosti provést změny v důchodovém programu. Podle dosavadního ustanovení mohou předčasně odejít do penze v 55 letech a firma jim následně vyplácí 60 procent platu do té doby, než mají nárok na starobní důchod. Vedení Lufthansy chce potřebný věk pro předčasný důchod posunout na 60 let s tím, že musí kvůli silné konkurenci šetřit.

Piloti Lufthansy uspořádali kvůli sporu o důchodový program v dubnu třídenní stávku, od konce srpna potom dalších pět kratších protestních akcí. Stávky dosud postihly přes půl milionu pasažérů a způsobily Lufthanse škody v řádu desítek milionů eur.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK