Lidovky.cz: Novým šéfem CzechInvestu bude Karel Kučera

21.10.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. října (ČTK) - Novým ředitelem CzechInvestu bude podle serveru lidovky.cz Karel Kučera (33). V komunálních volbách byl na kandidátce hnutí ANO v Mníšku pod Brdy. Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek se ke jmenování vyjádří odpoledne na tiskové konferenci. Mládek výběrové řízení na šéfa státní agentury, která do Česka láká zahraniční investory, zahájil v dubnu. Kučera bude už pátým šéfem agentury za poslední dva roky.

Kučera podle serveru nikdy nepracoval v řídící pozici a ani s prací ve státní správě nemá žádné zkušenosti. Vystudoval pražskou právnickou fakultu a Vysokou školu ekonomickou. Během své kariéry vystřídal několik soukromých společností, pracoval například pro Deutsche Post, poradenské firmy Accenture a M.C.Triton a také pro veřejnoprávní Českou televizi. Od roku 2012 je konzultantem na volné noze.

Kučera kandidoval v komunálních volbách za hnutí ANO, z kandidátky ale odstoupil. \"Jmenování s tím nesouvisí,\" řekl serveru Kučera.

CzechInvest od února vede pověřený ředitel Ondřej Votruba. Vystřídal odvolaného Mariana Piechu, kterého přivedl bývalý ministr průmyslu Jiří Cienciala. Miroslava Křížka, který vedl agenturu od září 2010 do srpna 2012, obvinila policie z podvodu.

V CzechInvestu pracuje podle výroční zprávy za loňský rok 229 zaměstnanců. V rámci 108 projektů agentura do Česka zprostředkovala investice za téměř 50 miliard korun. Sama hospodařila s 320 miliony.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK