Americké akcie pokračují v růstu díky firemním výsledkům

22.10.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 22. října (ČTK) - Americké akcie dopoledne posilovaly díky příznivým firemním výsledkům. Jejich index S&P 500 tak stoupá již pátý den za sebou. Růst nicméně zpomalil ve srovnání s úterým, kdy index zažil nejlepší den v letošním roce.

Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních podniků, vykazoval kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) nárůst o 0,1 procenta na 16.624 bodů. Širší index S&P 500 se dopoledne zvýšil o 0,3 procenta na 1947 bodů a index technologického trhu Nasdaq Composite stoupl o 0,1 procenta na 4424 bodů.

Vzhůru zamířily například akcie internetové společnosti Yahoo, jejíž čtvrtletní výsledky překonaly očekávání analytiků. Cena akcií společnosti Boeing ale klesala kvůli obavám z růstu nákladů na letoun 787 Dreamliner, napsala agentura Reuters.

Minulý týden americké akcie výrazně oslabovaly kvůli obavám ohledně vyhlídek světového hospodářství. \"Globální ekonomika je pro velké nadnárodní podniky zdrojem obav. Skutečnost, že trh se dokáže otřepat ze špatných zpráv, však naznačuje, na jak dobrých základech právě teď stojí,\" uvedl analytik Bruce Bittles ze společnosti Robert W. Baird & Co.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK