Deutsche Bank vykázala ztrátu kvůli nákladům na právní spory

29.10.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 29. října (ČTK) - Největší německá bankovní společnost Deutsche Bank se v letošním třetím čtvrtletí propadla do čisté ztráty 92 milionů eur (2,6 miliardy Kč), protože náklady spojené s právními spory převážily nad růstem zisků z investičního bankovnictví. Před rokem hospodařila firma se ziskem 51 milionů eur.

Deutsche Bank ve třetím čtvrtletí zvýšila své rezervy na právní rizika o 894 milionů eur. Od roku 2012 se její celkové náklady na urovnání právních sporů a pokuty vyšplhaly na zhruba sedm miliard eur, napsala agentura Reuters.

Společnosti Deutsche Bank nyní podle listu Financial Times hrozí vysoká pokuta například kvůli její údajné roli ve skandálu s manipulacemi s klíčovou Londýnskou mezibankovní nabízenou úrokovou sazbou (LIBOR). Banka čelí i dalším vyšetřováním, a to například kvůli možnému porušování amerických sankcí vůči Iránu.

Firma ve své dnešní zprávě upozornila, že růst světové ekonomiky ve třetím čtvrtletí pravděpodobně zrychlil, a to zejména díky silnější hospodářské expanzi v průmyslových zemích. Ekonomická aktivita v eurozóně podle banky mírně stoupla po stagnaci ve druhém čtvrtletí.

Deutsche Bank předpokládá, že ekonomika eurozóny v celém letošním roce stoupne o 0,7 procenta. V příštím roce počítá se zrychlením hospodářského růstu na rovné jedno procento.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK