CME výrazně snížila provozní ztrátu, v ČR se dostala do zisku

30.10.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hamilton (USA) 30. října (ČTK) - Mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která v České republice vlastní televizi Nova a další stanice, snížila ve třetím čtvrtletí provozní ztrátu na 8,6 milionu dolarů (190 milionů Kč) ze 43,9 milionu dolarů před rokem. V samotné České republice se její aktivity dokonce vrátily k zisku. Vyplývá to z údajů, které dnes firma zveřejnila.

Celkové výnosy společnosti stouply na více než 140 milionů dolarů ze 131 milionů před rokem. \"Finanční výsledky třetího čtvrtletí i nadále odrážejí silný obrat v naší provozní činnosti,\" uvedl Michael Del Nin, jeden ze dvou generálních ředitelů CME.

Ukazatel OIBDA, neboli provozní výsledek před odpisy a amortizací, se v České republice přehoupl do zisku 9,7 milionu dolarů (214 milionů Kč) po loňské ztrátě 3,3 milionu dolarů. Výnosy českých aktivit stouply na 38 milionů dolarů z necelých 36 milionů před rokem.

Součástí CME v Česku je společnost CET 21, která drží licence na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov a Telka. CME vedle Česka provozuje televize na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a ve Slovinsku.

pmh hej

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK