Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze reaguje na požadavky zaměstnavatelů nabídkou nových studijních programů

20.11.2014 | , ČVUT
STUDENT


Od následujícího akademického roku bude na Fakultě elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze otevřen nový studijní program Softwarové inženýrství a technologie, který je úzce zaměřený na spolupráci se soukromým sektorem.

Program Softwarové inženýrství a technologie (SIT) je moderní bakalářský program silně orientovaný na praktické znalosti a dovednosti. Klade si za cíl vychovat plnohodnotné softwarové inženýry za pouhé 3 roky. Jeho hlavní výhodou je silná orientace na praxi a možnost zúčastnit se stáží v soukromých podnicích již během studia. Studenti si rovněž mohou zvolit zaměření výuky dle svých osobních preferencí - od studia webových technologií, počítačových sítí a informačních systémů až po multimediální technologie. Součástí studia jsou také ekonomické a právní disciplíny. Garant programu docent Jiří Vokřínek z Fakulty elektrotechnické ČVUT k jeho náplni dodává: „Jsem velice rád, že mohu vést program, který flexibilně reaguje na potřeby pracovního trhu. Poptávka po kvalitním vzdělání v technických oborech neustále roste a naším cílem je vychovat takovou generaci softwarových inženýrů, která bude schopna uspokojit potřeby současného pracovního trhu“.

V letošním roce byl také na Fakultě elektrotechnické ČVUT otevřen výběrový studijní program Otevřené elektronické systémy (OES), jehož bakalářská etapa poskytuje univerzální, nadčasové teoretické vzdělání. V magisterském stupni jsou poznatky doplněny oborově profilovanou, prakticky aplikovatelnou inženýrskou nadstavbou. Pro program je charakteristické úzké propojení matematicko-informatických principů s návrhem elektronických systémů. Výhodou studia programu OES je osobní přístup pedagogů, možnost studovat v angličtině, nebo se zapojit již během studia do výzkumných projektů.

Více informací naleznete na internetových stránkách programů http://sit.fel.cvut.cz/ a http://oes.fel.cvut.cz/, nebo na Dni otevřených dveří Fakulty elektrotechnické, který se uskuteční v pátek 28. listopadu od 9.30 hodin (podrobný program akce naleznete na adrese: http://www.fel.cvut.cz/prestudent/dod.html ).

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT