Výrobce oken Window Holding zvýší tržby o 10 pct. na 1,4 mld. Kč

24.11.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. listopadu (ČTK) - Výrobce oken a dveří Window Holding letos zvýší tržby zhruba o deset procent na 1,3 až 1,4 miliardy korun. Příští rok chce kvůli rozšíření výroby nabrat až 50 zaměstnanců, řekl dnes ČTK člen představenstva Jan Čajan. Podobný růst chce firma zachovat i příští rok.

\"Předpokládáme, že letošní tržby budou někde mezi 1,3 až 1,4 miliardy korun. Letos vyrobíme kolem 300 tisíc okenních jednotek,\" řekl Čajan. Většina z toho jsou okna, vchodových dveří letos firma vyrobí sedm až osm tisíc kusů.

Firma se od příštího roku chystá rozšířit svou nabídku. Kromě tradičních oken a vchodových dveří začne vyrábět a prodávat také interiérové dveře a venkovní stínící systémy. \"Je to logický krok. Stínění a sítě proti hmyzu je automatické pokračování. Děláme to už nyní, ale máme pouze omezený sortiment na vyžádání zákazníka. Nově mu to chceme nabízet automaticky,\" vysvětlil Čajan.

Dosud prý museli odmítat také zákazníky, kteří kromě vstupních dveří chtěli od firmy také interiérové. \"Spousta zákazníků nám říkala: \'Vy prodáváte okna a dveře, takže bych potřeboval dveře mezi pokoji.\' Do dnešního dne jsme jim odpovídali: \'Bohužel, vnitřní dveře neumíme. Dveřmi myslíme dveře venkovní.\' Nyní už dostane dveře venkovní i interiérové,\" prohlásil Čajan.

Rozšíření sortimentu si vyžádalo změny ve výrobě, které společně s investicemi do nynější výroby vyšly na zhruba 80 milionů korun. \"Desítky milionů korun chceme investovat i v příštím roce,\" prohlásil Čajan s tím, že jen letos společnost zaměstnala stovku nových lidí. \"Příští rok bychom chtěli, pokud se splní všechna naše očekávání, nabrat dalších minimálně 50 lidí,\" dodal člen představenstva holdingu.

Window Holding, který patří k největším výrobcům oken v Česku, vznikl v roce 2008 spojením tří společností - Vekra, Otherm a TWW. Ve čtyřech specializovaných závodech v Lázních Toušeň, ve Velkém Meziříčí, v Husinci a v Zašově nyní skupina zaměstnává na 800 lidí. Majiteli Window Holding se letos stala skupina privátních investorů ze Slovenska.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK