Generálním ředitelem ŘSD bude bývalý šéf Závodu Praha Jan Kroupa

08.12.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. prosince (ČTK) - Novým generálním ředitelem Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) jmenuje ministr dopravy Dan Ťok bývalého ředitele pražské správy organizace Jana Kroupu. Ministr ho dnes představil zaměstnancům ŘSD. Kroupa nahradí bývalou šéfku komunikace společnosti Agrofert Soňu Křítkovou, která ŘSD dočasně vedla po červencové rezignaci Jana Kubiše.

Kroupa v čele Závodu Praha na ŘSD působil do letošního června, kdy jej odvolal tehdejší generální ředitel Kubiš. Kubiš byl v dubnu dosazený ministrem Antonínem Prachařem. Kubiš, který stál za letošními rozsáhlými změnami managementu organizace, sám o měsíc později rezignoval. Od začátku letošního roku se v čele ŘSD vystřídali už čtyři šéfové.

Státní organizace Ředitelství silnic a dálnic ročně investuje do výstavby a oprav komunikací desítky miliard korun. ŘSD letos opravilo rekordních 90 kilometrů dálnic. To je o deset kilometrů více, než kolik činí optimální rozsah oprav pro udržení stálé kvality komunikací. Celkem tuzemská dálniční síť měří 1630 kilometrů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK