Seznam přišel s vlastním internetovým prohlížečem pro PC

15.12.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. prosince (ČTK) - Tuzemská internetová jednička Seznam.cz vytvořila vlastní webový prohlížeč pro osobní počítače. Má být rychlou a jednoduchou alternativou k Internet Exploreru pro přístup ke službám Seznamu, ale i na facebook nebo YouTube. Firma to oznámila v tiskové zprávě.

 

\"Celý prohlížeč jsme chtěli udělat maximálně jednoduchý a efektivní. Veškeré možnosti nastavení jsme osekali na pouhých osm bodů včetně změny primárního vyhledávače. Maximální prostor jsme věnovali celkovému prožitku při prohlížení stránek, protože o tom podle nás prohlížeč je,\" uvedl produktový manažer Lukáš Kovač.

Prohlížeč, který je bezplatně ke stažení prakticky na jakékoliv zařízení, neumožňuje přidávání mnohdy rizikových doplňků třetích stran. První verze prohlížeče je postavena na aplikačním rozhraní node-webkit a jeho jádro funguje na technologii Blink.

Již v loňském roce Seznam představil jednoduchý prohlížeč pro mobilní telefony s operačním systémem Android. Aplikaci nazvanou Seznam.cz si do dnešního dne stáhlo přes 960.000 lidí. Denně ji přitom používá na 165.000 z nich, a to obvykle čtyřikrát denně. V brzké době přibude verze pro operační systém iOS od Apple.

Největší podíl mezi prohlížeči má v současnosti v Česku podle serveru Rankings.cz Chrome od Google s 27 procenty, následuje Firefox s 22 procenty a Internet Explorer 11 s podílem 15 procent. Spolu se staršími verzemi je ale podíl Exploreru vyšší.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK