Akciovým trhům v USA dopoledne chyběl jasný směr

29.01.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 29. ledna (ČTK) - Akciové indexy ve Spojených státech dnes nemají jednoznačný směr. Nepříznivý vliv měly hlavně neuspokojivé čtvrtletní výsledky největšího čínského internetového prodejce Alibaba, jehož akcie vstoupily na newyorskou burzu loni na podzim. Náladu investorů naopak podpořily pozitivní údaje z trhu práce.

Kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) vykazoval Dow Jonesův index nárůst o 0,3 procenta na 17.242 bodů. Širší index S&P 500 ale ztrácel, ve stejnou dobu odepisoval 0,1 procenta na 2000 bodů. Podobně index technologického trhu Nasdaq Composite byl s poklesem o 0,2 procenta na hodnotě 4627 bodů.

Společnost Alibaba dnes sice ohlásila zvýšení čtvrtletních tržeb o 40 procent, analytici však počítali s ještě silnějším nárůstem. Dolů zamířily kromě akcií Alibaby také akcie internetové společnosti Yahoo, která v čínském podniku vlastní patnáctiprocentní podíl.

Příznivě dnes ale na akciový trh působila zpráva amerického ministerstva práce, podle které počet nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti ve Spojených státech minulý týden klesl na nejnižší úroveň za posledních téměř 15 let.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK