CK Duhové Alpincentrum vyhlásila úpadek, v zahraničí má 24 lidí

04.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. března (ČTK) - Ostravská cestovní kancelář Duhové Alpincentrum vyhlásila úpadek, jde o první letošní krach cestovní kanceláře, uvedlo dnes ministerstvo pro místní rozvoj (MMR). Aktuálně má v zahraničí 24 klientů, další tři odjíždí v sobotu. Podle majitele Karla Matysíka jsou jejich pobyty uhrazeny, takže je absolvují celé.

\"Cestovní kancelář Karel Matysík - Duhové Alpincentrum se dostala do finančních problémů a v současnosti není schopna uhradit své závazky vůči svým klientům a dodavatelům služeb. Pro případ úpadku má cestovní kancelář platnou pojistnou smlouvu s Union poisťovňou,\" informovalo MMR na svých internetových stránkách.

Cestovní kancelář podle Matysíka nezaplatila kvůli platební neschopnosti faktury za klienty s nástupem od 7. března 2015. Na webu cestovní kanceláře majitel píše, že se to týká 29 klientů, z toho na 13 se vztahuje pojištění. Tyto smlouvy už jsou prý projednávány v komisi Union pojišťovny.

Majitel cestovní kanceláře svádí úpadek na svou nemoc a nezájem klientů. \"Příčinou je mimo jiné mé vážné onemocnění v listopadu 2014, trvající dodnes, kde jsem odmítl nastoupit na léčení v nemocnici, podpisem u ošetřujících lékařů. Zdravotní stav mi neumožnil pracovat tak, jak tomu bylo v předešlých letech. Další důvod je malý zájem o nabídky CK, kdy největší prodejce mých nabídek, CA Zájezdy.cz, nestačil zadat na prodejní web mé nabídky na Léto 2015, a nebyl tak zajištěný plynulý příjem. Většina zimních zakázek byla krátkodobých, koupených ´na poslední chvíli´,\" napsal na webu Matysík.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK