ČVUT v Praze ještě přijímá uchazeče ke studiu do atraktivních oborů s vysokou uplatnitelností na trhu práce

25.03.2015 | , ČVUT
STUDENT


Na České vysoké učení technické v Praze je stále možné podat si přihlášku ke studiu, a to do 31. března 2015. Kromě standardních studijních programů a oborů na jednotlivých fakultách ČVUT si mohou uchazeči vybrat i z atraktivní nabídky nových bakalářských studijních programů.

Fakulta elektrotechnická ČVUT otevřela nový bakalářský studijní program Softwarové inženýrství a technologie, který má naučit studenty fungovat v reálném světě IT. Kromě rozsáhlých odborných znalostí studenti získají mnoho praktických zkušeností, naučí se pracovat v týmu, řídit projekty a orientovat se v nejrůznějších technologiích. Více informací je dispozici na webových stránkách radsitu.fel.cvut.cz.

Pro ty, kteří chtějí studovat moderní elektroniku, ale nechtějí se hned od začátku studia úzce specializovat a chtějí získat kvalitní univerzální vzdělání, na kterém budou později budovat svůj profesní profil, je určen výběrový bakalářský studijní program Otevřené elektronické systémy, taktéž na Fakultě elektrotechnické ČVUT. Více informací na http://oes.fel.cvut.cz.

Pokud se uchazeči rozhodují, zda mají studovat techniku nebo ekonomiku, umožní jim to nový specializační individuální studijní plán Řízení a ekonomika průmyslových procesů na Fakultě strojní ČVUT obojí současně. Studenti mohou získat unikátní kombinaci technických a manažersko-ekonomických znalostí a dovedností, které jsou zaměstnavateli, napříč různými odvětvími, velice žádané a ceněné. Nový studijní plán je zařazený do bakalářského studijního programu Teoretický základ strojního inženýrství a je možné se do něj zapojit od akademického roku 2015/16. Detailní informace najdete na http://rep.fs.cvut.cz/aktuality/31.html.

Na Fakultě stavební ČVUT je možné se ještě přihlásit na zajímavý bakalářský studijní program Geodézie a kartografie - nový studijní obor Územní informační systémy pro veřejnou správu. Absolvent tohoto oboru se stane odborníkem v oblasti zeměměřictví a geografických informačních systémů s přesahem do oblastí územního plánování a ochrany životního prostředí. Uplatnění najde v orgánech státní správy a samosprávy i v soukromém sektoru, neboť využití prostorových datových informací nabývá se současným rozvojem informačních technologií značného významu. Podrobné informace jsou uchazečům k dispozici na http://www.fsv.cvut.cz/student/bakalmag/programy/oborbxx.php.

Více informací o nabídce studijních oborů a programů na ČVUT najdete na stránkách http://www.cvut.cz/bakalarske pro bakalářské studium a na stránkách http://www.cvut.cz/magisterske pro magisterské studium.

Elektronickou přihlášku ke studiu na ČVUT najdete na stránce https://prihlaska.cvut.cz/apps/kos/prihlaska/

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT