Inovátorské vychytávky, které vám usnadní každodenní život

02.04.2015 | , Studentskefinance.cz
STUDENT


Jsou nové, určují trendy a brzy jim bude patřit celý svět. Řeč je o inovativních produktech z celého světa, které získaly prestižní ocenění Red Dot Award. Tato cena se uděluje výjimečným inovacím z oblasti průmyslového a produktového designu. Představujeme vám žebříček TOP 5 produktů, které kromě ocenění Red Dot Award spojuje také praktičnost a využitelnost pro každého.

1. Upadnutý knoflík? Žádný problém…

To, co dříve představovalo trapnou situaci, teď můžete napravit během několika sekund. Přímo ze Švédska k nám přichází revoluční novinka v přišívání knoflíků – TIC. „Díky TIC hravě zvládnete během pár vteřin přišít knoflík na košili. Bez jehly a nitě. Ani nemusíte umět šít. Výsledek je elegantní a pevný. Stačí použít speciální svorku, nasadit knoflík, zacvaknout, pootočit a je to,“ popisuje návod k použití distributor TIC pro ČR Tomáš Petrů z BRAVO CONSULTING. Díky malým rozměrům můžete nosit TIC pořád u sebe a už nikdy se nemusíte bát trapné situace kvůli upadnutému knoflíku u košile nebo halenky.

2. Malý šlofík vám osvěží mysl

Obzvláště po obědě trpíme nedostatkem energie, protože tělo vkládá veškeré úsilí do trávení potravy. Netrapte se proto s těžkými úkoly a raději si na chvíli odpočiňte. Naštěstí existuje pohodlný polštář 3 v 1 od studia Mindesign Creations, který můžete brát všude s sebou. Složený funguje jako polštář na krk, který vám při spánku dodává potřebnou oporu. Pokud ho ale rozložíte, můžete se do něj zabalit jako do deky. A pokud je vám zima na krk, jednoduchými tahy jej přeměníte na šálu.

3. Budiž světlo a zdravé oči!

Čínská společnost Retang Electronics vyvinula nejlepšího přítele vašich očí – stolní LED lampu, která je navržená tak, aby vyhovovala veškerým vašim potřebám. Je vyrobená převážně ze silikagelu, který je odolný vůči vodě, není toxický, je šetrný k přírodnímu prostředí, a co je hlavní – je ohebný. LED lampu proto můžete ohýbat do libovolných tvarů a dokonce si můžete nastavit přesně takovou úroveň jasu, jakou zrovna potřebujete.

4. Konec vybitým bateriím

Baterie Gum Max Duo je ztělesněným snem všech workoholiků (a nejen jich). Stalo se vám už někdy, že jste byli na cestách, vybil se vám telefon a vy jste neměli možnost, jak ho nabít? Tak tomu je právě díky baterii Gum Max Duo konec. Je navržená tak, aby díky USB konektorům dokázala současně nabít telefon i tablet. Její kapacita je 11 200 mAh. Gum Max Duo je ideální na cesty, protože je chráněná gumovým obalem proti nárazům.

5. K chytrému telefonu si pořiďte i chytré pero

Udělat si rychlou poznámku nás zachránilo už v mnohých situacích. Horší je, pokud jsme pak papírek s poznámkou ztratili. Ani to už v dnešní době nevadí, pokud vlastníte chytré pero Livescribe 3. Kromě „obyčejného“ psaní na papír umí zároveň nahrávat zvuk a automaticky převádí poznámky do digitální podoby. Pero můžete propojit s tabletem nebo chytrým telefonem přes Bluetooth, a své poznámky tak můžete okamžitě sdílet se světem.

Autor článku

Redakce

Redakce  

Články ze sekce: STUDENT