Začátkem července opět začínají letní stáže v Albertu

18.06.2015 | , Ahold Czech Republic, a. s.
STUDENT


V rámci osmého ročníku letní stáže Summer Internship zahájí více než desítka vybraných studentů práci na přidělených projektech. Pracovat budou přímo na pražské centrále obchodního řetězce Albert. Letní stáž je pro studenty ideální příležitostí, jak se naučit nové věci přímo od profesionálů z retailu ve velké mezinárodní společnosti. Každý účastník získá po úspěšném absolvování stáže certifikát a v případě oboustranné spokojenosti lze spolupráci navázat i v budoucnu.

Úspěšný program Summer Internship probíhá v Albertu již osmým rokem a stejně jako v předchozích letech se letní stáže setkaly s velkým zájmem ze strany studentů. Vybraní studenti vysokých škol se během léta zapojí pod vedením svých mentorů do práce na předem určených projektech na různých odděleních centrály společnosti. Seznámí se tak například s fungováním oddělení operativy a logistiky nebo do připravených projektů v rámci komerčního, personálního či právního oddělení.

Letní stáže studenti zakončí prezentací výsledků své několikaměsíční práce v anglickém jazyce, přičemž prezentací se pravidelně účastní i nejvyšší management firmy. Studenti kromě zajímavých pracovních zkušeností mohou získat také podklady pro své seminární, bakalářské či diplomové práce.

Velmi nás těší zájem studentů o letní stáže i jejich kladné ohlasy na možnost pracovat pod vedením zkušených manažerů. Studenti dávají tutorům zpětnou vazbu a přináší nový pohled na řešení projektů, takže jejich přínos je pro nás nezanedbatelný,“ uvádí Kateřina Ullmannová z personálního oddělení obchodního řetězce Albert. „Vedle cenných zkušeností a získání certifikátu o absolvování programu se studentům otevírá možnost k navázání spolupráce s námi i v budoucnu, zvláště pokud jsme spokojeni s výsledky jejich práce,“ doplňuje Kateřina Ullmannová.

Program Summer Internship dosud absolvovala přibližně stovka studentů vysokých škol z různých oborů. Program začíná každý rok na přelomu června a července, avšak výběrová řízení na jednotlivé pozice probíhají již od dubna. Studenti se mohou registrovat přímo na webových stránkách www.albert.cz v sekci Kariéra, kde se o programu dozvědí podrobnější informace. Vzhledem k tomu, že kapacita programu je omezená a zájem o účast je vyšší než počet nabízených míst, se na základě zaslaného životopisu a motivačního dopisu vybraní kandidáti účastní několika kolového výběrového řízení, stejně, jako kdyby se ucházeli o zaměstnání.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT