Tipy pro ospalý podzim: 5 rad, jak se zabavit v počasí

03.11.2015 | , Studentskefinance.cz
STUDENT


Všude na nás neustále vykřikují informace o podzimních depresích, chladném počasí či chřipkách. Přitom podzim je krásně barevný a nabízí nepřeberné množství příjemných aktivit, kterým se můžeme věnovat právě v těchto měsících. S našimi tipy se podzim stane jednoznačně vašim nejoblíbenějším ročním obdobím.

Rozhýbejte se a nalaďte se na dobrou náladu

Podzim je ideální doba na sport. Pokud jste celé léto běhali nebo jezdili na kole a je vám po vlně ochlazení líto sedět doma, vyrazte do sportovní haly. Na své si přijdou i začátečníci, kteří nikdy sportu neholdovali. S přáteli si zahrajete například tenis, volejbal nebo squash, při kterém muži spálí přibližně 600 kcal, ženy zhruba 430 kcal. Pokud nejste na kolektivní sporty, zaujmou vás aktuální cvičební hity. Patří k nim bosu, cvičení na měkkých polokoulích, nebo tanec u tyče Pole dance, který účinně zpevní celé tělo.

Do kina za zážitkem

Pamatujete si, kdy jste byli naposled v kině? Na podzim je ideální čas to konečně napravit a vyrazit na podzimní filmové hity, třeba na nové Hvězdné války nebo české Celebrity s. r. o. Pro některé z vás může být novinka v podobě filmu v 5D kině, kde vás překvapí různé dimenze, například vítr, mlha, bublinky nebo vůně. „Filmy trvají přibližně kolem pěti až šesti minut, takže se lidé nemusejí bát, že by jim bylo nevolno na pohyblivých sedačkách nebo že by strávili hodinu a půl v tropickém lijáku. Zajímavé taky je, že v sále jsou pouze čtyři sedačky, kde si diváci mohou vychutnat netradiční zážitek v soukromí pouze s rodinou nebo přáteli,“ vysvětlil Iyas Alkhalili, vedoucí sítě třiceti dvou českých kin 5D Cinema Maxim. Letos na podzim se tak v 5D kině vydáte na dobrodružství třeba do pralesa, budete prchat před děsivými příšerami nebo si s dětmi užijete, jaké to je být součástí pohádky.

Odskočte si na víkend do Barcelony

Letní dovolená u moře nebo na horách je za vámi a na zimní lyžovačku si ještě chvíli počkáte. Rozhodně to ale neznamená, že pokud vás popadne okamžitá chuť poznávat nová místa, musíte se spokojit s nedalekou rozhlednou či zámkem, které už znáte. Velkou popularitu si mezi Čechy získávají eurovíkendy, krátké víkendové výlety do velkých evropských měst. Na podzim je ideální poznávání jižních států a jejich metropolí. Můžete si totiž prohlížet památky bez hromady turistů a bonusem jsou příjemné teploty. Populární je návštěva Barcelony nebo Říma. České turisty více láká portugalský Lisabon a ochutnávka proslulého portského vína.

Hurá do bazénu a na wellness

Únavu z práce, ztuhlé svaly i stres snadno odbouráte při relaxaci v příjemné teplé vodě. Nabídky wellness center zahrnují například příjemnou tureckou lázeň s párou a masážemi, biosaunu či finskou saunu s příjemným a hlavně zdraví prospěšným střídáním horka a chladu. Aktivní členové rodiny ocení plavecké bazény a tobogány. Pokud svůj podzimní volný čas chcete trávit s celou rodinou, je komplex bazénů a wellness ideální volbou. „Jako novinku letošní saunové sezony nabízíme každé nedělní poledne saunování se sníženou teplotou pro děti. O víkendu 31. října a 1. listopadu chystáme speciální halloweenský program. Na děti budou čekat kostýmy, soutěže, animační program a spousta další zábavy,“ zmínil aktuální novinky v Aqualandu Moravia Dalibor Komárek.

Naučte se něco nového

Nikdy není pozdě na nové znalosti a dovednosti. Ať už se chcete učit vytoužený cizí jazyk, docházet na hodiny kreslení či vás zaujme lukostřelba. Začněte právě teď a neodkládejte to na nový rok. Oblíbenými kurzy pro dospělé jsou jóga nebo kresba a malba, ale i méně známá grafologie či Tiffany vitráže. Pozadu nezůstávejte ani s jazykovými znalostmi. Kromě jazykových kurzů vás bude zaručeně bavit sledovat filmy a seriály v původním znění nebo číst například komiksy. Cizí jazyk vás tak obohatí nejen novými znalostmi, ale i trénováním a zlepšování paměťových schopností mozku. Ať už se na podzim rozhodnete pro cokoliv, s našimi se tipy se budete zaručeně bavit a nenajdete ani chvilku na nudu.


Zdroj: Společnost 5D Cinema MAXIM

Autor článku

Redakce

Články ze sekce: STUDENT