S mladými politology se setká studentský vůdce Sametové revoluce a zvláštní velvyslanec ČR Václav Bartuška

10.11.2015 | , Univerzita Hradec Králové
STUDENT


Příznačně v den, kdy Univerzita Hradec Králové oceňuje své nejlepší studenty ku příležitosti Dne boje za svobodu a demokracii, bude mladým politologům ze zdejší filozofické fakulty přednášet vůdce studentů z listopadu 1989.

Současný zvláštní velvyslanec České republiky pro otázky energetické bezpečnosti Václav Bartuška se 11. listopadu 2015 při setkání se studenty zaměří na téma geopolitiky přepravních tras a zdrojů. Přednáška s následnou besedou, kterou pořádá Politologický klub Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové, se koná od 15 hodin v Café klubu Náplavka v Hradci Králové. Akce je otevřená studentům i veřejnosti. V rámci svého programu se Václav Bartuška sejde také s rektorem univerzity Josefem Hynkem, s nímž udržuje dlouhodobý kontakt.

Slavnostní den, jenž je mimo jiné výročím úmrtí Jana Opletala, symbolu českého vzdoru proti nacistické okupaci, vyvrcholí shromážděním celé univerzity při společenském večeru pořádaném od 19.30 hodin v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové. Jeho náplní bude ocenění studentů, kteří přispěli k šíření dobrého jména univerzity, a kulturní program.

Autor článku