Právě byla vyhlášena soutěž o nejlepší studentskou esej v rámci soutěže Manažer roku 2015

11.02.2016 | , Svaz průmyslu a dopravy
STUDENT


Přípravy a nominace na soutěž MANAŽER ROKU 2015 vrcholí, její součástí je soutěž „O nejlepší studentskou esej“, která byla právě vyhlášena. Soutěž je určena pro studenty českých vysokých škol, z nichž budou vybráni tři nejlepší. Vyhlašovatelé soutěže, Svaz průmyslu a dopravy ČR, Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR a Česká manažerská asociace, přivítají vítěze na slavnostním vyhlášení MANAŽERA ROKU 21. dubna pražském Paláci Žofín, kde jim v rámci hlavního programu bude předáno ocenění za účasti 400 manažerů a politiků a dalších hostů.

Loňský výherce studentské Soutěže „O nejlepší studentskou esej“ Patrik Borýsek z Vysoké školy ekonomické v Praze, Fakulty mezinárodních vztahů, studující obor Mezinárodní obchod, vzpomíná na den strávený na Žofíně s nadšením. "Slavnostní chvíle, kdy jsem obdržel cenu za nejlepší studentskou esej, hodnotím jako vskutku inspirativní. Viděl jsem mnoho zajímavých a úspěšných osobností hodných obdivu za svou práci a dosažené výsledky. Velmi si vážím všech, kteří činí svět okolo lepším místem pro život. Ocenění pro mě bylo velkou ctí a znamenalo potvrzení toho, že mé úvahy mají něco do sebe a jdou správným směrem," uvedl.

O tom, že výhra v soutěži může mít pro absolventy dlouhodobý pozitivní přínos, a to především ve chvíli, kdy jdou „s kůží na trh“, je přesvědčen další z loňských výherců Anežka Kolúchová z VŠB-TU Ostrava, Ekonomické fakulty, obor Ekonomika podniku „Výhra v soutěži je pro mě velká čest a ocenění mé práce. Byla to dobrá příležitost zužitkovat vlastní malé zkušenosti. Navíc to pro mě znamená určitou výhodu při hledání zaměstnání, neboť toto ocenění zdobí můj životopis a přidává mu na důležitosti při výběrovém řízení. Především pro mě výhra znamená o něco lepší pozici na trhu práce,“ uvedla.

V letošním ročníku je zadání soutěže o nejlepší studentskou práci úvaha na aktuálně diskutovaná témata, která poskytují širokou paletu možných odpovědí a směrů úvah:

  1. Vývoj nových technologií a budoucnost mladé generace
  2. Kybernetická revoluce (Průmysl 4.0/Internet věcí) a vliv na společnost.

Termín odevzdání práce je 15. března 2016, rozsah žánru 5-10 normostran, hodnotit se bude především obsahová kvalita.

Tři vítězové soutěže budou pozváni na celý slavnostní den v Praze na Žofíně 21. dubna 2016. Budou se moci zúčastnit konference Gender Gap, Hyde Parku a slavnostního vyhlášení vítězů soutěže MANAŽER ROKU. Stráví tak den s nejlepšími českými manažery a manažerkami z České republiky. Výherci budou oceněni ročním členstvím v Klubu mladých manažerů ČMA, v rámci kterého se budou moci zúčastnit aktivit a akcí pořádaných Českou manažerskou asociací. Vítězové budou také mediálně zviditelněni.

Více informací o soutěži MANAŽER ROKU a zadání studentské soutěže naleznete na www.manazerroku.cz nebo na facebookových stránkách MR.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT