Na Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze bude přednášet generální ředitel Evropské kosmické agentury

02.05.2016 | , ČVUT
STUDENT


Profesor Johann-Dietrich Woerner, generální ředitel Evropské kosmické agentury (ESA), povede 9. května 2016 od 16.15 hodin v učebně 209 Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze (Technická 2, Praha 6) přednášku na téma Driving Space 4.0. The seamless chain of innovation.

Profesor Woerner navštíví Českou republiku u příležitosti zahájení konference Living Planet Symposium 2016, kterou ve dnech 9. až 13. května 2016 v Praze organizuje Evropská kosmická agentura ve spolupráci s ministerstvem dopravy, ministerstvem životního prostředí a ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, a slavnostního otevření podnikatelského inkubátoru ESA BIC Prague. To organizuje Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest pod patronací hlavního města Prahy. V rámci svého programu vystoupí také na Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze. Jeho přednášku ve spolupráci s fakultou organizuje ministerstvo dopravy.

Děkan Fakulty elektrotechnické ČVUT prof. Pavel Ripka k této mimořádné akci sdělil: „Přednáška generálního ředitele Evropské kosmické agentury je pro nás opravdu mimořádnou akcí. Jsem potěšen, že můžeme takto významného hosta na naší půdě přivítat. Naše fakulta se kosmickému výzkumu dlouhodobě věnuje a dosahuje v něm vynikajících výsledků. Profesor Woerner je světově známou a respektovanou osobností a domnívám se, že nejen pro naše vědce a studenty bude tato návštěva opravdu inspirující.“

Johann-Dietrich Woerner vystudoval Technickou univerzitu v Berlíně a poté univerzitu v Darmstadtu, kde později působil jako děkan. Na stejné univerzitě byl v letech 1995 až 2007 rektorem. Během své kariéry získal mnoho vědeckých ocenění a čestných doktorátů, mezi nimi například Cenu Organizace Friends of TU Darmstadt, čestný doktorát New York State University at Buffalo (USA), doktoráty Technické univerzity v Bukurešti, Saint Petersburg University for Economics and Finance, nebo École Centrale de Lyon. Obdržel také Spolkový kříž za zásluhy Spolkové republiky Německo za své nepřetržité úsilí ve vzdělávání příští generaci vědců. Je rovněž nositelem řádu Rytíř francouzské Čestné legie. Od roku 2007 působil prof. Woerner jako předseda Výkonné rady Německého střediska pro letectví a kosmonautiku (DLR). Do funkce generálního ředitele Evropské kosmické agentury nastoupil v červenci 2015.

Více informací o prof. Woernerovi je k dispozici na stránce: http://www.esa.int/About_Us/Welcome_to_ESA/Johann-Dietrich_Woerner_ESA_Director_General

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT