Aqualand Moravia startuje letní sezónu s hotelem a dalšími novinkami. Investice vyšly na 80 milionů korun

08.06.2016 | , Aqualand Moravia
STUDENT


Největší český akvapark Aqualand Moravia startuje letošní letní sezónu už v pátek 10. června. Vstupné pro tento den bude 1 koruna na tři hodiny. Lidé si tak mohou akvapark otestovat, včetně všech novinek. Nově návštěvníci mohou využívat hotel za 60 milionů, který je pár kroků od akvaparku. A také se mohou těšit na další novinky, protože Aqualand Moravia do nich investoval celkem 80 milionů korun.

Jihomoravský akvapark Aqualand Moravia bude v létě otevřen už tři roky. A jeho návštěvnost se stále zvyšuje. „V roce 2014 se přijelo do našeho areálu vykoupat přes 550 tisíc lidí. Následující rok se počet zvýšil na zhruba 710 tisíc. Nejvíce přitom jezdí rodiny s dětmi, které tvoří 65 procent prodaných vstupenek. Průměrně pak v akvaparku stráví 5,5 hodiny,“ řekl ředitel Aqualandu Moravia Petr Pavlacký. Zvýšil se i zájem návštěvníků ze Slovenska a Rakouska. V současné době navštěvuje akvapark asi 25 procent Slováků a 20 procent Rakušanů. Z českých hostů dominuje především Jihomoravský kraj, ale i vzdálenější regiony – Praha, Středočeský kraj a severní Morava. Mezi nejsilnější měsíce přitom patří tradičně červenec a srpen. Denní návštěvnost je ovlivněna počasím, ale též víkendy, svátky a prázdninami. „V hlavní letní sezóně se návštěvnost zvýší o polovinu oproti celému roku. V letním období sčítáme v průměru zhruba 2 500 lidí denně, nicméně v klimaticky přívětivých dnech, kterých například i loni bylo velmi mnoho, byl počet návštěvníků i dvojnásobný,“ konstatoval Pavlacký.

Letos si však návštěvníci mohou pobyt prodloužit i díky novému hotelu Aqualand Inn, který se nachází u akvaparku, na břehu novomlýnských nádrží s výhledem na Pálavu. „Ubytovací komplex zabírá 6 tisíc metrů čtverečních a vyšel na 60 milionů korun. Lidé ho využívají už od 1. května tohoto roku. Zájem je jak ze strany individuálních návštěvníků, párů a rodin s dětmi, tak i firemních zákazníků,“ doplnil Pavlacký. Celkem hotel nabízí 108 lůžek ve čtyřech typech ubytování. Výhodou je například neomezený vstup do akvaparku, přičemž lze využít jak zábavní, tak i relaxační část areálu. Cena pokojů je stanovena pohyblivě v návaznosti na včasnou rezervaci a obsazenost hotelu. „Nejrychlejší návštěvníci budou mít možnost nákupu ubytování téměř za cenu vstupů do Aqualandu Moravia. I v žádanějších termínech nabídneme ceny, které budou společně s pobytem v akvaparku výhodné,“ řekl ředitel Aqualandu Moravia Petr Pavlacký.

Letní sezóna přinese řadu novinek

V den zahájení letní sezóny – 10. června – otevře Aqualand Moravia návštěvníkům netradičně od 7:30 ráno do 21 hodin, přičemž prvních 200 návštěvníků dostane jako bonus celodenní vstupenku na svoji příští návštěvu kdykoliv v průběhu celé hlavní letní sezóny zdarma. První den letní sezóny zaplatí lidé za tři hodiny zábavy jen 1 korunu. Mohou si tak téměř zadarmo vyzkoušet vše, co Aqualand Moravia nabízí. Na návštěvníky čeká 20 tobogánů a skluzavek ve venkovní a vnitřní části. Celková délka tobogánů a vodních skluzavek se blíží 2 km a vodní plocha všech bazénů je zhruba 3 000 m2. Nově budou moci návštěvníci od startu letních prázdnin využít odpočinkovou zónu s privátními lehátky se servisem a relaxačním centrem pro zážitkové masáže pod letním nebem. Nově rovněž přibyl vodní bar ve venkovním bazénu Riviéra a v hale akvaparku bude u pokladen již v průběhu června zprovozněno 7D kino. „Novinkou letošních prázdnin bude i takzvaný fast track, který mohou využít lidé, kteří nechtějí čekat frontu u dojezdu. Za symbolický poplatek bude možné využít i nový photopoint v hale Adrenalium, který návštěvníky automaticky vyfotí při jízdě na tobogánech. Po jízdě si může návštěvník fotku prohlédnout. Když se mu bude líbit, lze si ji koupit vytištěnou nebo elektronicky na e-mail,“ doplnil Pavlacký. Po celé léto je k dispozici i wellness část se saunami a procedurami.

Aqualand Moravia se ještě rozroste

Aqualand Moravia plánuje i další investice. Investor, kterým je firma ŽS Real, a. s., totiž plánuje využít přilehlý pozemek, jenž byl již v minulosti vyhrazen jako rozvojové území pro další přístavbu parku. „V současné době dokončujeme ideový záměr pro projekt výstavby další části parku. Nová část nabídne jedinečné atrakce pro děti i dospělé, které budou pro oblast střední a východní Evropy zcela unikátní. Inspiraci totiž hledáme v nejlepších světových vodních parcích,“ přiblížil nové investiční plány ředitel Aqualandu Moravia Petr Pavlacký. „Výše investice je závislá na finálně zvoleném konceptu. Je ale jasné, že půjde o několik stovek miliónů korun,“ dodal Pavlacký. Nová část parku na přilehlém pozemku s rozlohou 23 tisíc metrů čtverečních přivítá první návštěvníky pravděpodobně v roce 2018.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: STUDENT