Staňte se schopným manažerem s Brno International Business School

10.01.2011 | , B.I.B.S.
STUDENT


B.I.B.S. přijímá další kolo přihlášek do prestižního doktorského studijního programu, realizovaného ve spolupráci s finskou School of Business and Economics.

Na českém trhu funguje od srpna 2009 3letý doktorský program pro podnikatele a manažery (International Doctorate in Business and Administration, PhD), vytvořený B.I.B.S. ve spolupráci s finskou School of Business and Economics, Universit of Jyväskylä. Finský partner uděluje absolventům finský doktorský titul a diplom PhD., uznávaný v ČR i jinde ve světě.

Pod vedením doc. Juhy Kansikase z finské univerzity, zahájila 25. března 2010 v Praze studium první skupina 25 doktorandů – manažerů a podnikatelů z ČR, Rakouska, Francie, Srbska, Vietnamu a dalších zemí. Také tým vyučujících má mezinárodní povahu: lektoři a supervizoři pocházejí z Finska, ČR, Švédska, Velké Británie, USA, Portugalska apod. Studenti mají dokonce možnost v případě zájmu absolvovat některé semináře přímo ve Finsku, na University of Jyväskylä.

Program je unikátní také svým praktickým zaměřením. Výuka je zaměřená kromě metodologických předmětů i na vybrané obory z oblasti managementu a podnikání – International Entrepreneurship, Entrepreneurial marketing, aj. „Oproti tradičním doktorským programům klade finský program důraz na úzké propojení s praxí. Studenti hledají pomocí ´seriózního´ výzkumu řešení pro problémy, s nimiž se reálně setkávají při řízení svých firem v praxi. V ČR je proto tento program pro manažery a podnikatele, kteří se chtějí dále vzdělávat, novou příležitostí,“ hodnotí projekt Doc. Ing. Miloslav Keřkovský, CSc., MBA, rektor školy. Doktorský titul PhD navíc umožňuje kdykoli začít vyučovat na vysokých školách, jak v ČR, tak v zahraničí.

Výuka probíhá ve víkendových (popř. čt, pá, so, ne) blocích 2-4 krát ročně a je doplněna samostudiem a realizací vlastních výzkumů za podpory českých i zahraničních supervizorů. Po absolvování tohoto tři- až čtyřletého programu, vedeného plně v angličtině střídavě v Praze a Brně, udělí úspěšným absolventům doktorské diplomy a tituly (PhD) přímo finská University of Jyväskylä. Ta je jednou z nejlépe hodnocených finských univerzit, kromě jiného i díky úzké spolupráci s finskou podnikatelskou sférou. V žebříčku finských vysokých škol se umístila na 5. místě z celkového počtu 40 škol.

Na vysokých pozicích univerzita figuruje i v mezinárodním srovnání - finský vzdělávací systém obecně patří dle hodnocení OECD dlouhodobě ke světové špičce, v mezinárodním srovnání, provedeném organizací UNESCO, pak patří mezi 4% nejlepších vysokých škol celosvětově.

Další informace o novém programu včetně profilů lektorů, popisů modulů, ukázek doktorských prací, informací o University of Jyväskylä aj. naleznete na http://www.bibs.cz.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT