Univerzita Palackého zve opět veřejnost k návštěvě

18.01.2011 | , Univerzita Palackého
STUDENT


Všichni zájemci o studium na Univerzitě Palackého, kteří nestihli v listopadu loňského roku navštívit den otevřených dveří, mají opět šanci. Druhý Den otevřených dveří Univerzity Palackého proběhne v pátek 21. ledna 2011 na všech fakultách kromě Lékařské fakulty UP a Fakulty zdravotnických věd UP. Akce začíná v 8.00 hod. a končí ve 14.00 hod., pouze na Pedagogické fakultě UP je začátek až ve 12.00 hod a konec 16.00 hod.

Den otevřených dveří je pro Univerzitu Palackého stěžejní událostí, která jí umožňuje intenzivně komunikovat se zájemci o studium a pomoci jim tak lépe se rozhodnout při volbě budoucího studia. Význam této události podtrhuje právě fakt, že mnoho fakult organizuje i druhý den otevřených dveří právě v lednovém termínu. V tuto dobu totiž mají zájemci o studium lépe rozmyšleno, na kterou vysokou školu chtějí jít a na den otevřených dveří se chodí ptát již na konkrétní informace související s jejich preferovaným oborem.

K zodpovězení jejich dotazů a poskytnutí všech potřebných informací slouží především informační bloky, kde zástupci vedení fakult poskytují obecné informace o podmínkách studia, náležitostech elektronické přihlášky a přijímacím řízení. Jsou samozřejmě připraveni zodpovídat i veškeré další dotazy zájemců. Na každé fakultě bude možné získat také propagační a informační materiály.

Kromě informačních bloků připravila již tradičně zajímavý doprovodný program například Fakulta tělesné kultury UP. „Návštěvníky přivítají studenti Katedry rekreologie a obdaří je interaktivním prospektem. Zahrají si s nimi také hru na způsob šachů, kdy ovšem každý ‚tah‘ znamená jednu otázku a jednu odpověď. Každým tahem tak účastníci získají hravou formou informace o prezenčním a kombinovaném studiu, přijímacích zkouškách, zahraničních studijních pobytech, kurzech, praxích a licencích, budoucím uplatnění atd.,“ říká Bc. Kateřina Báňová, která má doprovodný program na této fakultě na starosti. Kromě toho si mohou návštěvníci vyzkoušet nordic walking na běžeckém pásu nebo chůzi se slepeckou holí.

Jistě stojí za zmínku, že na dni otevřených dveří se bude podílet již tradičně také CARITAS – Vyšší odborná škola sociální Olomouc, která realizuje ve spolupráci s Cyrilometodějskou teologickou fakultou UP dva studijní obory. Den otevřených dveří je tak příležitostí navštívit i tuto partnerskou vzdělávací instituci a prohlédnout si při té příležitosti třeba i výstavu, na které je prezentována ojedinělá kolekce fotografií ze zemětřesením zasaženého Haiti.

Pro další informace o Dni otevřených dveří UP a o studijních příležitostech na UP navštivte webové stránky http://www.studuj.upol.cz/.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT