Fakulta elektrotechniky a informatiky UP uvítá uchazeče o studium poprvé v nových prostorách

20.01.2011 | , Univerzita Pardubice
STUDENT


V pátek 21. ledna budou mít uchazeči o studium jako první možnost prohlédnout si nové prostory nejmladší fakulty Univerzity Pardubice – Fakulty elektrotechniky a informatiky na náměstí Čs. legií v centru Pardubic.

Den otevřených dveří Fakulty elektrotechniky a informatiky bude zahájen v 10:00 hodin v posluchárně H1.

Jako první mohou zájemci o vysokoškolské studium navštívit zcela nově zrekonstruované prostory Fakulty elektrotechniky a informatiky na náměstí Čs. legií 565. V 10:00 hodin v posluchárně H1 proběhne představení fakulty, od 10:30 hodin budou následovat informace o studiu, studijních oborech a přijímacím řízení na fakultu. Po jedenácté hodině proběhne pro případné zájemce prohlídka nových počítačových učeben, laboratoří a ukázka výuky.

Tím končí na fakultách Univerzity Pardubice série dnů otevřených dveří.

Univerzita Pardubice v loňském roce provedla rekonstrukci další části objektu v centru města na náměstí Čs. legií, kde přes padesát let sídlila Fakulta chemicko-technologická. Zrekonstruovaná byla další dvě podlaží budovy, která přispívají k nadstandardnímu zázemí pro vysokoškolskou odbornou výuku na kvalitativně vyšší úrovni v oblasti informatiky, elektrotechniky a řízení procesů.

Studenti nejmladší fakulty univerzity budou nyní využívat výukové prostory v 1., 2. a 3. nadzemním podlaží pravého křídla budovy. V nových posluchárnách, laboratořích a učebnách je k dispozici moderní komunikační infrastruktura pro vlastní výuku např. v oblasti velkokapacitních datových přenosů, video a  hlasových přenosů v rámci IP telefonie, přenosů dat z technologických procesů atp. Samozřejmostí je zabezpečený bezdrátový přístup ze všech nových prostor do univerzitní sítě pro studenty, kteří využívají vlastní notebook s bezdrátovou technologií. Při rekonstrukci se nezapomnělo ani na odpočinkové zóny a handicapované studenty. Nového zázemí se dočkali i akademičtí pracovníci fakulty, kteří se postupně zabydlují na nových pracovištích jednotlivých kateder a děkanátu.

V celé budově byla navíc vyměněna okna a bylo provedeno i zateplení a nové opláštění objektu. Stavební práce univerzita od dodavatelů převzala v listopadu 2010 a do začátku letního semestru koncem února se nová pracoviště fakulty včetně děkanátu zabydlí v nových prostorách.

Univerzita Pardubice investovala do rekonstrukce budovy v této chvíli již 67 milionů korun. V roce 2009 přes 20 milionů korun, vloni dalších 26 mil. Kč. Zároveň z finančních zdrojů Operačního programu EU Životní prostředí provedla zateplení objektu za dalších 20 mil. korun, čímž se podařilo výrazně snížit energetickou náročnost celé budovy. Majetek univerzity byl tak významně zhodnocen a posílily se tak podmínky vzdělávání v oblasti IT a elektrotechnických odborníků v rámci celého regionu“ řekl k finančnímu zajištění rekonstrukce nejstaršího objektu univerzity v centru města prorektor pro vnitřní záležitosti doc. Ing. Jiří Cakl, CSc.

Autor článku