ČVUT v Praze udělí čestný doktorát profesoru Vídeňské technické univerzity

21.01.2011 | , ČVUT
STUDENT


Na slavnostním zasedání Vědecké rady ČVUT v Praze obdrží prof. A Min Tjoa, ředitel Ústavu softwarových technologií a interaktivních systémů Technické univerzity ve Vídni, čestný titul doctor honoris causa. Slavnostní zasedání Vědecké rady se bude konat 31. ledna 2011 v 10.00 hodin v Betlémské kapli (Betlémské náměstí 4, Praha 1).

Prof. A Min Tjoa je výraznou osobností moderního rakouského výzkumu, mezinárodně uznávaným odborníkem v oblasti objektově orientovaných databázových systémů, datových skladů, sémantického webu a počítačové bezpečnosti, dlouholetým propagátorem a hybnou silou česko-rakouské univerzitní spolupráce. Za celoživotní přínos v oblasti vědy a zásluhy na rozvoji ČVUT bude prof. Tjoovi udělen čestný titul doctor honoris causa.

Osobně si vážím pana profesora pro jeho odborné a lidské kvality, nezištnou snahu pomoci těm, kteří potřebují překonávat překážky při vstupu do mezinárodní arény vědy,“ uvedl prof. Ing. Vladimír Mařík, DrSc., vedoucí katedry kybernetiky Fakulty elektrotechnické ČVUT. „Prof. Tjoa velmi pomohl řadě studentů a pracovníků ČVUT v jejich začlenění do špičkového mezinárodního výzkumu. Zasloužil se tím o růst několika výzkumných týmů na Fakultě elektrotechnické ČVUT v období po roce 1989, kdy jsme to nejvíce potřebovali. Dnes s obdobným nadšením pomáhá budovat informatickou komunitu v zemích jihovýchodní Asie, ve Vietnamu, Indonésii a na Filipínách. Je to člověk velkého, lze říci světového, formátu s patřičnou odbornou erudicí a velkou duší“, uvedl dále prof. Mařík.

Autor článku