V Teen Age University opět promují ti nejmenší

25.01.2011 | , UJEP
STUDENT


Ve čtvrtek 27. ledna 2011 se v aule rektorátu UJEP (Hoření 13, Ústí nad Labem - Severní Terasa) za účasti rektorky UJEP doc. Ing. Ivy Ritschelové, CSc. uskuteční od 16:00 h druhá slavnostní promoce absolventů Teen Age University při Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.

Pod označením Teen Age Univerzity, zkráceně TAU, se skrývá netradiční vzdělávání žáků a středoškoláků, které probíhá v univerzitních posluchárnách, laboratořích, počítačových učebnách či sklenících pod přímým vedením vysokoškolských pedagogů.

Slavnostní promocí bude ukončena dětská univerzita 6 – 12 letých dětí, která se v zimním semestru realizovala jako volný cyklus přednášek, dílen, her nebo terénního pozorování a ve které si děti mohly samy vybrat témata, která je nejvíce zajímala. Z loňských se zopakovaly tyto kurzy: Po stopách mistra Leonarda, Od plejtváka k masožravce, Spisovatel – čtenář - vědec, Nebe hřmělo a země se třásla, Objevuj svět okolo sebe, Kamarád počítač a Poznej mikrosvět. Poprvé byly otevřeny kurzy: Co se z pohádek nedozvíme, aneb život šlechticů a šlechtičen, Kouzla a magie ve středověku a Nebe hřmělo a země se třásla.

Zájem od studium dětské univerzity se oproti loňskému ročníku zvýšil a studium tak ukončí na 61 dětí. Převezmou z rukou rektorky UJEP diplom a index s přehledem získaných zápočtů. Kromě toho děti obdrží originální kalendář TAU pro rok 2011. Pro své indexy a diplomy o realizování TAU si poprvé přijdou také dva chlapci z dětského domova na Severní Terase.

Slavnostní promoce se koná za účasti rodičů, kamarádů, ale také např. učitelů ze základních škol. Po skončení ceremoniálu je pro přítomné připraveno malé občerstvení.

Autor článku

 

Články ze sekce: STUDENT