Fakulta elektrotechnická ČVUT láká na den otevřených dveří plný her

01.02.2011 | , ČVUT
STUDENT


Fakulta elektrotechnická Českého vysokého učení technického v Praze pořádá ve čtvrtek 3. února 2011 od 8.30 do 15.00 hodin den otevřených dveří. Akce se bude konat nejen v Dejvicích (Technická 2, Praha 6), ale i v budově fakulty na Karlově náměstí (Karlovo náměstí 13, Praha 2). Na dnu otevřených dveří se zájemci dozví především informace o možnostech studia na Fakultě elektrotechnické. Také pro ně budou připraveny prohlídky unikátních pracovišť. Mezi největší atrakce bude patřit Microsoft Surface, interaktivní zařízení s dotykovým displejem, pro které vyvíjeli studenti Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze některé aplikace dohromady se společností Microsoft.

Dále se budou moci návštěvníci seznámit s pohybovým ovladačem Kinect pro herní konzoli  Xbox 360 od společnosti Microsoft, díky němuž můžete ovládat hry pomocí pohybů těla, bez ovladače a který je považován za revoluci v hrách a zábavě.

Kinect zcela novým způsobem oživuje hraní a zábavu bez používání ovladače. S Kinectem ustupuje technologie do pozadí a dává prostor přirozenosti. Hraní bez ovladače znamená, že hrajete celým tělem. Kinect reaguje na vaše pohyby. Věříme, že naši budoucí studenti se zapojí do hry a v budoucnu budou sami podobné aplikace a zařízení navrhovat,“ uvedla PaedDr. Jaroslava Weiserová z Fakulty elektrotechnické ČVUT.

Na Karlově náměstí bude k vidění například robot Asterix, zpracovávání biomedicínských dat, ukázky práce Lego-Robotů, síťové technologie nebo inteligentní robotika. Zájemci budou moci nahlédnout do Centra strojového vnímání, Laboratoře řídicích systémů a Laboratoře výpočetní inteligence. Dejvické pracoviště fakulty nabídne prohlídku Laboratoře klimatických technologií, fotovoltaické systémy, laboratoře mikroskopie, materiálů, technologie, elektrické stroje a pohony, anténní komoru, mikrovlnou techniku, mlžnou komoru, spojovací systémy, Ericsson - Vodafone R&D Centre, radiovou navigaci, audiovizuální studio, mikroprocesorové aplikace a Institut intermédií s ukázkou virtuální reality.

Více informací o dnu otevřených dveří najdete na http://www.fel.cvut.cz/prestudent/dod.html

Informace o nových oborech fakulty je možné najít na http://www.budit.cz/

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT