Ministerstvo školství vyhlásilo soutěž na nové logo

02.02.2011 | , Ministerstvo školství
STUDENT


Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy dnes vyhlásilo otevřenou soutěž pro studenty středních, vyšších odborných a vysokých škol. Její podstatou je návrh nového loga ministerstva, které bude po další léta reprezentovat úřad navenek a které se stane značkou českého školství, ale i sportu, mládeže a dalších rezortních agend.

Ode dneška až do konce února mohou studenti všech středních, vyšších odborných a vysokých škol předkládat ministerstvu své návrhy na podobu nového loga. Ačkoliv je předpoklad, že nejvíce soutěžních návrhů přijde od studentů škol s grafickým, uměleckým nebo designérským zaměřením, zapojit se může každý. Výjimku tvoří fyzické a právnické osoby mimo vzdělávací systém, neboť soutěž je pojata také jako motivace žáků k uplatnění teoretických znalostí a dovedností v oboru.

Došlé návrhy bude posuzovat odborná komise složená z pracovníků ministerstva i osobností působících v oblasti českého designu, grafiky, reklamy a podobně. Ten návrh, který bude vyhodnocen jako nezdařilejší se stane na příští léta grafickou značkou ministerstva. Jeho autor navíc získá odměnu ve výši pěti tisíc korun.

Původní logo ministerstva je několik let staré a neodpovídá současným grafickým požadavkům. I nadále však zůstane ve výbavě odboru vnějších vztahů a komunikace, kde bude využíváno do doby plného zavedení nového grafického stylu úřadu.

Celá výzva byla rozeslána na jednotlivá školská zařízení a je publikována také na webu www.msmt.cz.

Autor článku

Články ze sekce: STUDENT